Waarschuwing voor Van Persie: ‘Dat moet hij óók toepassen’

Foto: Waarschuwing voor Van Persie: ‘Dat moet hij óók toepassen’

De positieve insteek betreft de speelwijze met sc Heerenveen van Robin van Persie vindt Guus Hiddink iets heel moois, maar ook gelijk een potentiële valkuil. Het moet immers wel resultaat op gaan leveren, stelt de ervaren tacticus uit Varsseveld.

Guus Hiddink enthousiast over Robin van Persie als trainer sc Heerenveen

In Goedemorgen Eredivisie op ESPN zegt Hiddink over Van Persie: “Hij is een mooie persoonlijkheid. Ik vind dat hij heel serieus de overstap heeft gemaakt van het zijn van een wereldspeler naar nu trainer. Daar heeft hij heel goed in geïnvesteerd. Het was niet zo van: geef mij dat papiertje maar even en ik ga dat wel even doen. Hij heeft de afgelopen jaren heel goed geïnvesteerd in zijn cursus en in zijn praktijk. Dus ik ben heel benieuwd. Hij straalt alleen maar energie uit, dat is mooi.”

Van Persie wil vooral ‘het publiek vermaken’ met Heerenveen. “Dat kan wel, maar hij zal ook het realisme toe moeten passen”, benadrukt Hiddink. “Je kan overenthousiast zijn, maar je moet ook wel de punten gaan halen. Maar de manier waarop hij zich nu manifesteert, en ik heb ook af en toe wat contact in het Friese land, daar zijn ze heel blij mee. Nu moet het echt gaan gebeuren.”

Mario Been ziet dat Van Persie veel plezier uitstraalt. “Dat vertaalt zich een beetje terug in hoe hij als voetballer was. Zoals ik hem kende en meegemaakt heb bij Feyenoord. Hij beleeft het voetbal op een bepaalde manier. Natuurlijk op een heel hoog niveau, omdat hij ook op een heel hoog niveau gespeeld heeft. Hij heeft enorm veel talent en hij weet waar het voetbal voor uitgevonden is: om het publiek te vermaken. Dat wil hij graag bij Heerenveen laten zien, maar ik denk wel dat er iets bij gaat komen bij hem dat dat gepaard gaat met resultaat.”

Van Persie gaat slagen bij Heerenveen

  • Eens
  • Oneens
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie