Wanneer sluit de zomerse transfermarkt in Nederland?

Foto: Wanneer sluit de zomerse transfermarkt in Nederland?

De transfermarkt is al een tijdje open en clubs zijn dan ook volop bezig met het kopen, huren, verkopen en verhuren van spelers. De Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie staan echter ook weer op het punt van beginnen en dus begint de vraag te rijzen wanneer de zomerse transferperiode sluit. SN legt uit tot wanneer de zomerse transfermarkt in Nederland open is.

SN legt uit wanneer de zomerse transfermarkt sluit in Nederland

Sinds 17 juni kunnen Nederlandse clubs weer officieel spelers kopen. Dat kunnen clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie meer dan tweeënhalve maand doen. De zomerse transfermarkt in Nederland sluit namelijk op 2 september om 23.59 uur. Na dat tijdstip kunnen er geen nieuwe spelers meer worden aangetrokken.

Europese topcompetities eerder dicht

Nederland blijft daarmee langer open dan de Europese topcompetities. In de vijf grootste competities, zoals de Premier League, van Europa gaat de transfermarkt eerder dicht en is het met het transfergeweld op 30 augustus om 23.59 uur klaar. De Nederlandse clubs kunnen hier een klein voordeel van hebben om dat zij na dit moment nog tijd hebben om vervangers aan te trekken voor spelers die vertrokken zijn naar de Europese topcompetities.

Landen langer open dan Nederland

Er zijn echter ook nog landen waar de transfermarkt langer open is dan in Nederland. In België, Tsjechië, Zwitserland, Oostenrijk, Griekenland en Turkije heeft men zelfs enkele dagen of zelfs een week meer de tijd om spelers te halen. Die landen kunnen dan eventueel nog spelers uit Nederland halen waar de transfermarkt dan al gesloten is.

LandTransfermarkt geopend tot en met
Verenigde Staten14 augustus 2024
Duitsland30 augustus 2024
Engeland30 augustus 2024
Frankrijk30 augustus 2024
Italië30 augustus 2024
Schotland30 augustus 2024
Spanje30 augustus 2024
Nederland2 September 2024
Noorwegen2 September 2024
Portugal2 September 2024
Saoedi-Arabië2 September 2024
Oostenrijk5 September 2024
België6 September 2024
Tsjechië8 September 2024
Zwitserland9 September 2024
Turkije13 September 2024
Griekenland14 September 2024

SN legt uit

In SN legt uit duidt SoccerNews ingewikkelde voetbalzaken op een heldere manier. Korte, duidelijke stukken waardoor jij in één keer op de hoogte bent van wat er speelt. Data, schema’s, of (gekke) vragen? SN legt uit geeft antwoord. Heb jij een vraag voor SN legt uit? Mail naar [email protected]!

Moet de transfermarkt overal gelijk sluiten?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
189+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie