Wat gebeurde er tussen Burak Yilmaz en de Fortuna-directeur in de kleedkamer?

Foto: Wat gebeurde er tussen Burak Yilmaz en de Fortuna-directeur in de kleedkamer?

Dat het bij Fortuna Sittard rondom topspits Burak Yilmaz – die volgens Turkse media assistent-trainer zal gaan worden bij het nationale elftal – en trainer Julio Velásquez al enige tijd behoorlijk onrustig is, moge duidelijk zijn. Maar bronnen binnen de Limburgse eredivisionist stellen nu tegenover SoccerNews.nl dat er achter de schermen meer zou zijn gebeurd.

Terug naar 7 januari dit jaar. Fortuna Sittard had in de Eredivisie in eigen huis van Go Ahead Eagles met 0-2 verloren door doelpunten van Bas Kuipers en Bobby Adekanye. Terwijl de toeschouwers van de gastheren op de Sittardse tribunes hun teleurstelling over dit verlies verwerkten, bedankten de Fortunezen hen vanaf het veld voor hun ondersteuning en aanmoedigingen.

‘Kleedkamerincident’

Daarna verlieten zij via een trap naar de catacomben in het stadion de vrieskou op de groene mat. De moegestreden Fortuna Sittard-mannen van Julio Velásquez zochten hun kleedkamer in de eigen speelarena op om hun bezwete shirts te kunnen uittrekken. Insiders stellen nu tegenover SoccerNews.nl dat er kort hierna “iets zeer opmerkelijks” zou zijn gebeurd:

“Terwijl de spelers zaten uit te puffen op hun plekken, kwam algemeen directeur Ivo Pfennings de kleedkamer binnen om hen een hart onder de riem te steken. Hij ging daarom bij praktisch iedere speler persoonlijk langs om een hand te geven en iets te zeggen in de trant van ‘hard gewerkt en jammer dat we verloren hebben’”, zo vervolgen de ingewijden.

“De directeur van Fortuna kwam ook bij Burak Yilmaz om hetzelfde te doen, maar toen ging het mis. Yilmaz begon de directeur van Fortuna op dat moment uit te schelden waar een hond geen brood vrat, echt gênant. Dát kon echt niet. Ten overstaan van alle spelers en de hele technische staf die er bij waren”, klinkt het uit de mond van insiders die stelen behoorlijk van dit incident te zijn geschrokken.

Afscheidsbericht?

“Onze directeur is uiteindelijk maar uit de kleedkamer vertrokken. Met zijn staart tussen de benen, als het ware. Dit incident typeert de verhoudingen binnen de club. De directeur bedoelde het maar goed en werkt keihard, maar kreeg dus de volle laag.” Ook in de tijd daarna bleef het flink onrustig rondom Turkse topspits Yilmaz. Op zondag 2 april dit jaar na de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Groningen stuurde hij via Instagram een soort van afscheidsbericht de wereld in.

Nadat het enkele dagen stil bleef, gaf de aanvaller via de officiële kanalen van Fortuna enige uitleg. Hierin zei hij onder andere: “Ik besef dat het bericht voor de nodige onrust heeft gezorgd. Het was een moment waarop alle emoties bij elkaar kwamen, ook frustratie omdat niet alles is gelopen zoals gehoopt. Uiteindelijk hoort dat ook bij voetbal.”

Verwarring

Een week later speelde Yilmaz gewoon weer mee tegen Ajax, maar daarna maakte hij tot nu toe geen speelminuten meer. Eerst ontbrak de aanvaller, goed voor negen doelpunten en vijf assists dit seizoen, in de selectie voor de wedstrijd tegen AZ vanwege ziekte en voor het volgende duel met Go Ahead Eagles in Deventer ontbrak hij ook op het wedstrijdformulier.

“Om technische redenen”, verklaarde trainer Julio Velázquez, die hiermee voor verwarring zorgde. De Spanjaard had zelf eerder overigens, net zoals zijn ervaren spits, voor onrust gezorgd rondom Fortuna Sittard met zijn woede-uitbarstingen langs de lijn tijdens meerdere wedstrijden van de Limburgse club. Na een gesprek met de top van Fortuna is dat gedrag de laatste tijd wat verbeterd.

Fortuna Sittard, waar Burak Yilmaz – die zich in stilzwijgen hult en inmiddels wel weer de training hervat heeft hij de Limburgse eredivisieclub – nog een doorlopend contract heeft tot medio volgend jaar, is volop verwikkeld in de strijd om degradatie waarin het zeker nog wat puntjes zal moeten sprokkelen om zich definitief veilig te spelen.

Geen reactie

SoccerNews.nl heeft de directie van Fortuna middels vragen via de communicatieafdeling verzocht om een reactie op het bovengenoemde vermeende kleedkamerincident, maar hierop heeft de club niet geantwoord.

Speelt Burak Yilmaz volgend seizoen nog bij Fortuna?

  • Ja
  • Nee
619+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie