‘We hadden iets te veel respect voor PSV’

Foto: ‘We hadden iets te veel respect voor PSV’

Willem II was eigenlijk zo slecht nog niet tegen Eredivisie-koploper PSV, maar toen de rook eenmaal opgetrokken was in Tilburg, hadden de Eindhovenaren maar mooi wel met 0-2 gewonnen. Volgens Kristof Aelbrecht, assistent-trainer bij de thuisploeg, was er net wat te veel respect voor de tegenstander.

Kristof Aelbrecht (vervanger Peter Maes) baalt na nederlaag Willem II

Aelbrecht verving Peter Maes in de dug-out van Willem II, omdat de hoofdcoach geschorst was. Hij wordt geciteerd door Voetbal International: “Het is zonde dat het uit een standaardsituatie fout gaat. Door de rook duurde het vrij lang, dus dan moet de organisatie gewoon goed staan.” Dat was echter niet helemaal het geval, want Ricardo Pepi scoorde: “Dat was te makkelijk, hij stond helemaal vrij. Dat heeft te maken met hun kwaliteit, maar van ons was dat ook een moment van zwakheid.”

“We hadden gehoopt dat we iets meer die kant op konden gaan”, vervolgt de trainer. “Ik vond dat we iets te veel respect hadden voor PSV. Het mag en moet misschien wat agressiever. We kwamen af en toe in de duels, maar hadden dan toch de bal niet. Dan kun je ook geen vuist maken naar voren toe.”

“De werklust was maximaal”

Aelbrecht is overigens wél trots op zijn spelers: “De werklust was maximaal, maar we moeten ook het gevoel hebben dat we ergens toe moeten komen. Dat gaat een stuk beter, maar vandaag vond ik het jammer dat we daar niet de volgende stap in konden maken. Dat was iets wat we de weken ervoor prima deden. Dat is niet weg na vandaag, maar dat is wel iets waar we op moeten terugkomen. Dat zal ook de feedback zijn richting de spelers.”

Aankomende vrijdag keert Maes weer terug: “Ik heb hem vandaag niet gehoord of gezien. Dat hij het lastig vond om op zijn stoel te blijven zitten? Dat maakt hem ook sterk.”

Had Willem II meer kunnen doen?

  • Ja
  • Nee
39+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie