Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen

Foto: Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen

Feyenoord is zijn nieuwe Champions League-avontuur begonnen met een vernedering. Bayer Leverkusen had aan de eerste helft voldoende om de ploeg van en trainer Brian Priske zelf ongelooflijk veel pijn te doen: 0-4.

Wedstrijdverslag van eerste Champions League-wedstrijd Feyenoord tegen Bayer Leverkusen

Bijna iedereen zakte door het ijs bij Feyenoord. Wat vooraf al werd gevreesd werd waarheid in De Kuip: dit Feyenoord heeft voorlopig niets te zoeken in het miljoenenbal. De ploeg van Priske kreeg kansen, maar faalde in de afwerking. De ploeg van Priske maakten fouten en die werden genadeloos afgestraft door een ongelooflijk sterk Leverkusen. De Duitse kampioen hoefde zich niet eens zo erg in te spannen.

Binnen vijf minuten stond Feyenoord al achter in de nog zo enthousiast begonnen Kuip. De Rotterdammers gaven het balletje zo aan de Duitsers. Quinten Timber legde de bal af op Ramiz Zerrouki. De Algerijnse middenvelder liet de bal van zijn voeten springen en Florian Wirtz had daardoor vrij weg naar de goal. Hij schoof de bal eenvoudig in de rechterhoek. De Kuip treurde, maar rechtte snel de rug.

Feyenoord start ondanks tegengoal sterk, met opvallende Hwang

Feyenoord ging namelijk niet bij de pakken neerzitten. De ploeg van Priske ging verder op de niet onaardig gestarte weg. De Rotterdammers waren in de beginfase veelal feller en wilde liever aanvallen dan de Duitsers. Het leverde gevaar op via de vleugels. Igor Paixão was erg dreigend en zorgde voor corners. Die werden genomen door de nieuwe Zuid-Koreaanse man In-beom Hwang. De laatste aanwinst van Feyenoord, die nadat hij zijn papieren op orde had gelijk in de basis werd gezet. De ervaren Champions League-middenvelder (bijvoorbeeld bij zijn vorige club Olympiakos) nam gelijk de corners en die leverden bijna wat op.

Zerrouki dacht namelijk zijn eerdere blunder goed te maken door van dichtbij hard in te schieten in de scrimmage. Hij stond alleen buitenspel en daardoor moest de Algerijn andermaal zijn hoofd buigen. Feyenoord boog echter niet en ging door. Afstandsschoten van Hwang en Paixão leverden alleen niets op. De Rotterdammers waren ook verdedigend sterk met Dávid Hancko en vooral Thomas Beelen. Zij konden nog even maskeren wat later gruwelijk mis zou gaan.

Ramiz Zerrouki dacht zijn blunder goed te maken, maar ziet de bui al hangen.

Geweldige Leverkusen-combinatie beslist de wedstrijd

Want na een sterk schot (net naast) van de opvallend rustig spelende debutant Hwang, was de wedstrijd beslist. Spits Victor Boniface deed een no-look-pass en vond daarmee Jeremie Frimpong. De Nederlandse rechterwingback zette strak voor, waardoor de volledig vrijstaande Alex Grimaldo kon binnentikken.

De altijd zo sfeervolle Kuip veranderde zo langzaam in een begrafenis. Toch gaf Feyenoord nog niet helemaal op. Zo had Paixão moeten scoren na een knappe Feyenoord-driehoek door het midden. In de rebound faalde Zerrouki.

Lotomba slaapt bij snelle counter Leverkusen

Maar waar Feyenoord kansen miste, was Leverkusen dodelijk effectief. Elke fout van Feyenoord werd afgestraft en het was opvallend hoe vrij sommige Leverkusen-speler konden staan. Een nieuwe combinatie, weer over rechts, eindigde met een harde voorzet van Frimpong. Deze keer kon Wirtz helemaal vogelvrij inschieten. Rechtsback Jordan Lotomba stond andermaal te slapen. Voorlopig duidelijk te licht voor de Champions League.

En dat gold voor heel Feyenoord dan nog voor rust zelfs een vierde tegentreffer moest slikken. Een lange voorzet eindigde bij de tweede paal met deze keer de volledige vrije Edmond Tapsoba. Die kopte richting het doel en tussen de benen van Timon Wellenreuther door bleef de bal net achter de lijn liggen.

In-beom Hwang was een lichtpuntje in de diepdonkere duisternis in De Kuip.

Priske doet slechts één ingreep

Nooit zal een rustsignaal in De Kuip zo triest geklonken hebben. Priske moest zijn mannen hard toespreken en ingrijpen. Dat deed hij qua personeel slechts met één wijziging. De hopeloos spelende Zerrouki werd vervangen door Gijs Smal. Een extra mannetje vanuit achteren om een monsternederlaag te voorkomen?

In de tweede helft kwam Feyenoord wat beter voor de dag en Leverkusen had niet de spirit om echt gigantisch uit te halen. Dat zorgde ervoor dat de wedstrijd wat gelaten werd, al had Timber de pijn nog kunnen verzachten. Zijn mooie schot zorgde voor een net zo mooie redding van de Leverkusen-goalie.

Feyenoord gaat op jacht naar eretreffer

Feyenoord hoopte nog de eretreffer te maken en Priske was allang blij dat een nog ergere vernedering hem en zijn mannen bespaard bleef. Na een uur haalde hij rechtsback Lotomba er dan toch af. Rechtsbuiten Anis Hadj Moussa was zijn vervanger. De moegestreden Paixão kon het ook niet meer laten zien en mocht gaan douchen. Spits Ayase Ueda verving de linksbuiten.

Zo ging Feyenoord aanvallender ballen en leefde De Kuip nog een paar keer op. De Rotterdammers waren paar keer heel dicht bij het doelpunt. Zo was er een moment waarin Feyenoord een penalty claimde omdat Gernot Trauner gehinderd werd. Er was daarvoor echter al buitenspel geconstateerd. Een paar hachelijke momenten voor het doel van Leverkusen vielen net niet goed voor Feyenoord. Priske wisselde nogmaals twee keer met Jeyland Mitchell voor Trauner en Chris-Kevin Nadje voor Antoni Milambo. Ondertussen had Leverkusen-coach Xabi Alonso zijn beste spelers, zoals Boniface en Wirtz, al naar de kleedkamer gestuurd om te herstellen.

Geen eretreffer, is Priske er nog bij in Girona?

Het was wachten op die op basis van de tweede helft verdiende Feyenoord-treffer. Ueda viel als positief minipuntje bijvoorbeeld sterk in. De Japanse aanvaller scoorde zelfs, maar stond nipt buitenspel. De wedstrijd kabbelde verder en de gedachten gingen alvast naar de volgende Champions League-wedstrijd van Feyenoord. Begin oktober wacht een uitwedstrijd bij Girona. Priske moet aan de bak om de boel op de rails te krijgen. Want anders zal ook zijn avontuur (bij Feyenoord) van korte duur zijn.

Hoe erg was deze vernedering voor Feyenoord?

  • Extreem erg
  • Beetje erg
  • Ingecalculeerde nederlaag
  • Vernedering? Feyenoord deed het best goed
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
18+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
35+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
121+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
4+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
152+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
74+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
32+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
83+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
80+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
255+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
198+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
117+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
0+
Voorspelling Go Ahead Eagles – Ajax: tweede Amsterdamse zege deze week
20:31
104+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
304+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
363+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
55+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
147+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
80+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie