‘Wéér Vandaag Inside-botsing’

Foto: ‘Wéér Vandaag Inside-botsing’

Maandagavond kwamen Johan Derksen en René van der Gijp al hard met elkaar in botsing en ook dinsdag was het niet altijd pais en vree. Derksen en Van der Gijp blijven verschillen over de inhoud van het programma, waarbij beide heren een andere insteek hebben.

Derksen en Van der Gijp oneens over Vandaag Inside-inhoud

Zo stelt Derksen in de uitzending van Vandaag Inside dat Van der Gijp onder meer te weinig over politiek meepraat. “Naar mijn gevoelens heb jij (Wilfred, red.) de neiging om er een beetje een Boulevard- en Shownieuws-achtig iets van te maken, jij neemt mij kwalijk dat ik meer Op1 wil maken en ik neem René kwalijk dat hij zich, als het niet over voetbal of Gordon gaat, te vaak niet met een onderwerp bemoeit.”

Van der Gijp heeft daar een simpele verklaring voor. “Johan, het is heel vaak dat als het over politiek gaat, dat jij, Albert en Merel in gesprek zijn. Dat is toch zat? Dat is wel genoeg.” Derksen wil dat Van der Gijp echter meer participeert in de talkshow. “Wij zijn met z’n drieën het programma. Wat ik niet begrijp aan jou… Kijk, ik ben ook niet iemand die heel goed in de politiek zat, maar ik ben nu alles gaan volgen. Ik heb twee dagen voor de tv gezeten om die politieke beschouwingen te kijken en dan kom jij binnen en zeg je: ‘Ik heb niet gekeken, interesseert me niks.”

Voetbal als kapstok voor Vandaag Inside

Van der Gijp stelt echter een totaal andere insteek te hebben met het programma. “Ja, weet je wat het is, Johan? Wij hebben toch afgesproken dat wij dit programma zouden gaan maken, maar dat de kapstok altijd voetbal zou zijn? Je moet ook een kapstok hebben, anders lul je een eind weg. De kapstok is altijd voetbal en daar zit ik dan voor. Ik heb net naar Real Madrid zitten kijken.”

Tafelgast Albert Verlinde kan zich wel vinden in de woorden van Van der Gijp. “Is dat niet de mix? Jij Boulevard, jij voetbal en jij de politiek?” Ook bargast Merel Ek is het daar mee eens. “k vind die mix juist heel lekker. Ik word ook alleen maar op straat aangesproken door mensen die het fantastisch vinden. Ik ben er over het algemeen voor het serieuze gedeelte van de uitzending, maar mensen zeggen veel tegen mij: ‘Ik ben blij dat het dan even over politiek gaat en daarna gewoon even lekker een piemel of beffen in de trein.’ Dat het allemaal zo in elkaar over gaat.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Gaat Vandaag Inside te weinig over voetbal?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, het is precies goed zo
74+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie