‘Weghorst-dreun voor Ajax-drietal’

Foto: ‘Weghorst-dreun voor Ajax-drietal’

Valentijn Driessen stelt dat een kinderhand gauw gevuld is bij Ajax. Dat schrijft de voetbaljournalist naar aanleiding van de komst van Wout Weghorst. Driessen noemt het overdreven dat Weghorst met zijn winnaarsmentaliteit Ajax naar de top terug gaat brengen, maar denkt dat de spits wel een basisplaats gaat krijgen.

Driessen voorziet basisplaats voor Wout Weghorst bij Ajax

“Maar het is wel Wout Weghorst, die de uitdaging aan gaat om na een lange reeks clubs in het buitenland als 32-jarige terug te keren naar de Eredivisie”, begint Driessen in zijn column in De Telegraaf. “Iemand die nagenoeg alle gestelde voetbaldoelen in zijn leven heeft bereikt. Niet door te parasiteren op aangeboren talent, maar door alles te doen en te laten wat nodig is om daar te komen waar hij als jochie van droomde: het Nederlands elftal en Ajax. Op het maniakale af.”

Driessen noemt het contract dat Weghorst bij Ajax heeft getekend ‘een droomprijs’ voor de spits. Luiheid hoeft volgens Ajax-watcher niet verwacht worden bij Weghorst. “Het zal hem juist inspireren om alles te eisen van zichzelf en zijn medespelers om de komende twee seizoenen een gooi te doen naar de landstitel en de KNVB-beker. Dat doel heeft hij voor zichzelf en Ajax gesteld. Weghorst zal het niet pikken als Ajacieden de kantjes eraf lopen en zal iedereen op sleeptouw nemen. Ook zijn concurrenten, al zal hij die tegelijkertijd met huid en haar opvreten.”

Weghorst houdt Brobbey, Akpom en Rijkhoff uit Ajax-basis

Met Weghorst beschikt Ajax over vier spitsen, maar slechts één kan er spelen volgens technisch directeur Alex Kroes. Driessen denkt dat het in ieder geval niet Weghorst zal worden. “Het is getuige de loopbaan van Weghorst nauwelijks voorstelbaar dat Brian Brobbey, Chuba Akpom of Julian Rijkhoff hem uit de basis houdt. Weliswaar mankeert er genoeg aan Weghorst als spits, met zijn kwaliteiten als doelpuntenmaker gevoegd bij al die zwakke verdedigers in de Eredivisie is hij een garantie voor goals bij Ajax.”

Toch voorziet Driessen mogelijk een groot probleem voor Ajax. “Als ze niet wegkomen deze transferperiode, dan zullen ze moeten hopen dat trainer Francesco Farioli het hele seizoen blijft rouleren. Om speeltijd te krijgen. Hoewel Weghorst op zijn beurt niet iemand is die vrolijk wordt van een plaats op de reservebank. Iets wat hij ook niet onder stoelen of banken zal steken.” De transfer van Weghorst hoeft echter niet de hemel in geprezen worden en is volgens Driessen niet van het niveau Dusan Tadic of Daley Blind. “Van dat Ajax is het huidige Ajax lichtjaren verwijderd. Wil Ajax terug naar die tijd, dan kom je er niet met Weghorst. Daarvoor zijn echte toptalenten en toptransfers nodig.”

Wie moet er in de spits bij Ajax?

  • Brobbey
  • Akpom
  • Rijkhoff
  • Weghorst
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie