‘Weghorst maakt Brobbey helemaal gek’

Foto: ‘Weghorst maakt Brobbey helemaal gek’

Met vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden bewijst Wout Weghorst momenteel zijn meerwaarde voor Ajax. Volgens Wim Kieft heeft de komst van de Oranje-international echter ook een negatieve impact op Brian Brobbey.

Spitsenstrijd Ajax nekt Brian Brobbey

In zijn column voor De Telegraaf refereert Kieft aan de doelpunten van Weghorst en Chuba Akpom. Een schril contrast met de statistieken van Brobbey. “Sluit daar je ogen maar eens voor, terwijl je zelf in twaalf officiële wedstrijden voor Ajax één doelpunt hebt gemaakt in de return in de voorronde van de Europa League thuis tegen het Poolse Jagiellonia Bialystok. Nadat Ajax eerder bij de nummer drie van Polen met 4-1 won met een hattrick van Akpom.”

“Daar wegen ook drie assists – één bij Oranje – niet tegenop en het is logisch dat Weghorst en Akpom in het hoofd van Brobbey zitten”, concludeert Kieft. “De onzekerheid straalt ervan af en je ziet dat hij veel druk ervaart bij duels die hij speelt. In Brobbey’s eerste volledige jaar bij Ajax – zo beschouw ik het vorige seizoen – liep het niet lekker bij de club, maar liet hij zich als spits gelden met doelpunten en assists.”

Druk neemt toe

Een tweede seizoen is echter moeilijker, weet de oud-spits. “Je weet dat je het opnieuw moet laten zien, dat je je opnieuw moet waarmaken. Niet iedere speler gaat hetzelfde om met die druk. Zeker als het in het begin niet wil lukken, ga je die druk voelen als je een kans moet benutten in wedstrijden. Wat ze dan zeggen, is dat je tegen jezelf speelt en het wachten is op die eerste goal. Bij Brobbey blijft dat maar duren en het valt voor hem te hopen dat die goal snel komt, want anders komt er een dynamiek op gang waarbij je vast op de bank kan belanden. Helemaal met iemand als Weghorst als concurrent.”

Weghorst probeerde de media weg te houden van dit thema. Kieft weet echter beter. “In zijn hart vindt Weghorst het heerlijk, vindt hij het een leuk spelletje om z’n concurrent vanaf de bank onzeker te maken met doelpunten. In de top hoort het overigens zo te zijn om op die manier het beste in elkaar naar boven te halen. Weghorst is met al zijn ervaring gepokt en gemazeld in dat spel; Brobbey komt net kijken.”

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:24
0+
Oud-collega spreekt zich uit over ‘clown’ Nijhuis
21:13
43+
‘Ajax-complot bij Nederlands elftal’
21:01
31+
Milambo imponeert: “Hij is Johan Cruijff voorbij”
20:45
80+
‘United stuurt Ten Hag de laan uit’
20:33
35+
Farioli kondigt Berghuis-domper aan
20:25
32+
‘Weghorst maakt Brobbey helemaal gek’
20:11
12+
Van Persie: “We moeten punten gaan pakken”
20:00
59+
‘Koeman kan niet meer om outstanding Feyenoorder heen’
19:48
328+
‘Antony klip en klaar over Ajax-rentree’
19:35
18+
Arteta prijst Slot: “Vingerafdrukken zichtbaar”
19:24
170+
‘Priske moet bidden bij Feyenoord’
19:12
109+
Feyenoord mist basisspeler, maar goed nieuws lonkt
19:00
151+
‘Farioli gooit Ajax-opstelling overhoop’
18:50
42+
PAK SLAAG Feyenoord voor BELABBERD Ajax, PSV ONTSNAPT! | Twee Viertje met Aad #96
17:00
184+
De (on)opvallende namen in voorselectie Oranje: kleine kans voor jonge honden Feyenoord en PSV
16:48
45+
Bosz lyrisch over PSV-uitblinker: “Buitengewoon goed”
16:34
84+
Van Hanegem zag Feyenoord-verdediger ‘alles goed doen’
16:20
355+
Eriksen heeft nieuws voor Ajax: ‘Als ze me een aanbieding doen..’
16:15
0+
Voorspelling FC Utrecht – Feyenoord: einde aan zegereeks Utrecht
16:15
43+
Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord: haakt Feyenoord aan?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie