Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Bundesliga?

Foto: Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Bundesliga?

De Bundesliga is weer van start. Jeremie Frimpong is de trotse kampioen en bekerwinnaar bij onze Oosterburen. Hij zal in het seizoen 2024-2025 de titel willen prolongeren, maar er zijn meer Nederlanders die in de Bundesliga op succes jagen. SoccerNews maakte een overzicht met daarin alle Nederlanders die komend seizoen in de hoogste Duitse competitie spelen.

Overzicht van de Nederlandse voetballers die in het seizoen 2024-2025 in de Bundesliga spelen

De lijst met Nederlandse grootheden in de Bundesliga is lang. Erg lang. Rafael van der Vaart, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooij, Klaas-Jan Huntelaar, Wout Weghorst. Allemaal schitterden ze week in, week uit in de Bundesliga. Bij Bayern München speelden in het verleden ook vaak Nederlanders. Mark van Bommel, Roy Makaay, Jan Wouters en tot kort geleden Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch. Dit seizoen zijn er echter géén Nederlanders in dienst bij de recordkampioen. Bij andere clubs zien we wél een aantal leuke Nederlandse spelers. Hieronder zie je alle spelers die komend seizoen bij een Bundesliga-club actief zijn.

Overzicht met alle Nederlandse spelers in de Bundesliga 2024-2025

SpelerClub
Jeremie FrimpongBayer Leverkusen
Donyell MalenBorussia Dortmund
Xavi SimonsRB Leipzig
Lutsharel GeertruidaRB Leipzig
Yannick EduardoRB Leipzig
Ramon HendriksVfB Stuttgart
Mohamed SankohVfB Stuttgart
Danilho Doekhi1. FC Union Berlin
Jeffrey GouweleeuwFC Augsburg
Dani de WitVfL Bochum
Myron BoaduVfL Bochum

Nederlandse spelers bij Bayer Leverkusen

Jeremie Frimpong (23 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

De trotse kampioen van de Bundesliga. Vooral de manier waarop is iets wat ons allemaal zal bijblijven. Het gehele Bundesliga-seizoen bleef Frimpong met Bayer Leverkusen ongeslagen. De bijdrage van de rechterwingback was aanzienlijk: met 9 doelpunten en 7 assists hielp hij zijn ploeg aan de nodige resultaten. Pakt Frimpong dit jaar weer de dubbel?

Nederlandse spelers bij Borussia Dortmund

Donyell Malen (25 jaar, aanvallers, bij de club sinds 2021).

Met een verdienstelijk seizoen op zak, begint Donyell Malen met frisse energie aan het seizoen 2024-2025. De verloren Champions League-finale van vorig seizoen zal — ondanks de pijn van het verliezen — koren op de molen van de aanvaller zijn. Borussia Dortmund begint om die reden met extra motivatie aan het nieuwe seizoen. Vorig seizoen eindigde Malen met 13 treffers en 1 assist. Wat wordt het dit seizoen?

Nederlandse spelers bij RB Leipzig

Xavi Simons (21 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2023).

De nieuwe huurtransfer van Xavi Simons naar RB Leipzig was enigszins verrassend. Na een sterk debuutseizoen in Oost-Duitsland lag de wereld aan de voeten van de jonge Nederlander. Ondanks interesse van verschillende topclubs, bleef Simons trouw aan RB Leipzig. Omdat hij het een fijne plek vond om te spelen. Dat belooft veel goeds voor komend seizoen!

Lutsharel Geertruida (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Lutsharel Geertruida werd in de zomer van 2023 al gelinkt aan een overstap naar Leipzig. Deze zomer was het eindelijk zo ver. De geboren Rotterdammer laat zijn thuisstad achter zich om samen met Xavi Simons — door wie hij met open armen werd ontvangen in Oost-Duitsland — de Bundesliga te veroveren. Kan Geertruida zijn stempel op de Duitse competitie drukken?

Nederlandse spelers bij VfB Stuttgart

Ramon Hendriks (23 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Omdat Ramon Hendriks zijn kans bij Feyenoord maar niet kreeg, besloot de verdediger een avontuur aan te gaan. Stuttgart maakte miljoenen over naar Rotterdam en het jeugdproduct van Feyenoord verhuisde naar onze Oosterburen. In de voorbereiding speelde hij al een aantal keer een helft mee, maar het lijkt erop dat Hendriks dit seizoen nog reservespeler zal zijn. Een blessure of uitgaande transfer zou zijn lot kunnen veranderen. Is hij er klaar voor?

Mohamed Sankoh (20 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2021).

Mohamed Sankoh speelde vorig seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo, maar is al sinds 2021 speler van VfB Stuttgart. De in Sierra Leone geboren aanvaller liep de jeugdteams van de Duitse club door en speelde al een aantal wedstrijden voor de lagere elftallen van Stuttgart. Zo speelde dit seizoen al in de 3. Liga. Ondanks zijn jonge leeftijd hoopt Sankoh dit seizoen zich ook te bewijzen in het eerste elftal van Die Schwaben.

Nederlandse spelers bij 1. FC Union Berlin

Danilho Doekhi (26 jaar, verdediger, bij de club sinds 2022).

Danilho Doekhi ontwikkelde zich in een paar jaar tijd tot betrouwbare verdediger voor Union Berlin. De neef van Ajax-icoon Winston Bogarde verruilde Vitesse in 2022 voor een Duits avontuur en dat heeft zijn ups en downs gekend. Zo plaatste Doekhi zich met de Berlijnse club voor de eerste keer in de clubgeschiedenis voor de Champions League. In hetzelfde seizoen was het voor Union tot de laatste dag spannend of het zou handhaven. Dat lukte op de laatste speeldag alsnog. Dit seizoen zal het ongetwijfeld weer een rollercoaster worden voor Doekhi.

Danilho Doekhi viert lijfsbehoud met 1. FC Union Berlin.

Nederlandse spelers bij FC Augsburg

Jeffrey Gouweleeuw (33 jaar, verdediger, bij de club sinds 2016).

Jeffrey Gouweleeuw is met recht een Bundesliga-veteraan te noemen. Sinds hij middenin het seizoen 2015-2016 de overstap naar Augsburg maakte, is hij niet meer weg te denken uit het elftal van de Fuggerstädter. De centrale verdediger speelde al 236 duels voor zijn ploeg en degradeerde nog nooit uit de Bundesliga. Gouweleeuw is zelfs aanvoerder van FC Augsburg. Afgelopen seizoen eindigde Gouweleeuw op plek 11; de hoogste klassering van FC Augsburg sinds de komst van Gouweleeuw. Wordt het dit jaar plek 10?

Nederlandse spelers bij VfL Bochum

Dani de Wit (26 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2024).

Dani de Wit was toe aan iets nieuws. En dus besloot de aanvallende middenvelder zijn heil bij Vfl Bochum te zoeken. Net over de Duitse grens zal De Wit dit jaar in het blauw te bewonderen zijn, in plaats van in het rood. Is dat een grote stap? Dat zal moeten blijken. De tegenstanders uit de Bundesliga zijn doorgaans wat sterker dan die in de Eredivisie. Het is aan De Wit om dit seizoen te bewijzen dat hij een niveau hoger aankan. Wij zijn benieuwd.

Myron Boadu (23 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2024).

Via Monaco naar Enschede naar Bochum. Qua woonomgeving is Boadu er afgelopen jaar niet op vooruit gegaan, maar qua kans op speeltijd? Dat misschien wel. Boadu is sinds zijn vertrek uit Alkmaar nergens onomstreden geweest. Dat zouden we graag weer willen zien. Toegegeven: de spits is pas 23, maar wij bij SoccerNews hunkeren naar vintage Boadu. Succes Myron!

Dani de Wit zet de lijntjes uit in een oefenwedstrijd voor VfL Bochum.

Welke debutant gaat het meest verrassen in de Bundesliga?

  • Ramon Hendriks.
  • Dani de Wit.
  • Myron Boadu.
33+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie