Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Ligue 1?

Foto: Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Ligue 1?

La douce France! Ook in het seizoen 2024-2025 zijn er genoeg Nederlandse spelers die hun brood in Frankrijk verdienen. Bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain zagen we in het verleden Xavi Simons, Gregory van der Wiel en Mitchel Bakker schitteren. Dit seizoen spelen er geen landgenoten bij de kampioen, maar bij de andere teams? Daar zeker wel. In dit SoccerNews-overzicht zie je welke spelers dat zijn.

Overzicht: dit zijn de Nederlandse voetballers die in het seizoen 2024-2025 in de Ligue 1 spelen

Overzicht met alle Nederlandse spelers in de Ligue 1

SpelerClub
Jordan TezeAS Monaco
Jeffrey de LangeOlympique Marseille
Mitchel BakkerLOSC Lille
Pablo RosarioOGC Nice
Hans HateboerStade Rennes
Azor MatusiwaStade Rennes
Emanuel EmeghaRC Strasbourg Alsace
Marco BizotStade Brestois
Ki-Jana HoeverAJ Auxerre
Eros MaddyAJ Auxerre

Nederlandse spelers bij AS Monaco

Jordan Teze (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Jordan Teze wilde zo graag speler van Monaco worden, dat hij het vertikte om te trainen en om te spelen bij PSV. Daar krabbelde hij later van terug. PSV zit namelijk in Teze’s hart, maar toch was het deze zomer tijd voor een nieuw avontuur. In gesprek met ESPN gaf de rechtsback aan dat Monaco de club was die bovenaan zijn lijstje stond. Tja, wat valt ervan te zeggen. Teze’s hart bloedt nu eenmaal rood en wit. In dat opzicht zit hij bij Monaco wel goed.

Nederlandse spelers bij Olympique Marseille

Jeffrey de Lange (26 jaar, doelman, bij de club sinds 2024).

Wat een mooie stap voor Jeffrey de Lange. De doelman van Go Ahead Eagles was vorig seizoen goud waard voor de club uit Deventer. Met mooie reddingen behoedde hij de Eagles meermaals van puntverlies. Olympique Marseille moet het gezien hebben, want de keeper uit Amstelveen werd gestrikt als tweede doelman van de Franse topclub. Van de Deventer naar de Franse rivièra: Jeffrey did that!

Nederlandse spelers bij LOSC Lille

Mitchel Bakker (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Bakker is pas 24 jaar, maar heeft toch al een aantal mooie momenten beleefd. Hij won met Paris Saint-Germain de landstitel, scoorde in de Bundesliga en bereikte vorig jaar met Atalanta de Europa League-finale. Toch werd Bakker geen onbetwiste bassispeler bij de club uit Bergamo. In de afgelopen transferwindow werd zelfs duidelijk dat de Italiaanse club hem niet nodig heeft. Een huurtransfer naar LOSC Lille volgde. Maakt de voormalig Ajacied in het noorden van Frankrijk een stap naar the next level?

Nederlandse spelers bij OGC Nice

Pablo Rosario (27 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2021).

In het geruchtencircuit werd Pablo Rosario meermaals gelinkt aan Ajax. Er is ongetwijfeld contact geweest tussen de Amsterdammers en de club uit Zuid-Frankrijk, maar een transfer? Nee, die kwam niet van de grond. Rosario is komend seizoen gewoon te zien in het Allianz Riviera-stadion. De controleur speelde al meer dan 100 duels voor de club uit Nice en daar komen dit seizoen nog een aantal wedstrijden bij.

Nederlandse spelers bij Stade Rennes

Hans Hateboer (30 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Hoe gestaag Hateboer in zijn tijd bij Atalanta uitgroeide tot Oranje-international uitgroeide, zo gestaag gleed zijn carrière af. Van Hateboer hoor je vrijwel zelden iets in de media over sterke optredens of mooie doelpunten. Ook hangt er geen drama rondom de nuchtere Groninger. Toch is Hateboer een speler die voor elk team bruikbaar is. Stade Rennes moet hetzelfde gedacht hebben. De Fransen pikten de rechtervleugelverdediger voor 3 miljoen euro op in Bergamo. Een nieuw tijdperk breekt aan. Speelt Hateboer zich terug in Oranje?

Azor Matusiwa (26 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2024).

Na 51 duels voor FC Groningen maakte Azor Matusiwa de overstap naar de Ligue 1. Tot de winter van 2024 was Matusiwa speler van Stade Reims, voordat hij speler werd van Stade Rennes. De controleur speelde sinds zijn transfer vrijwel elk duel voor de club uit Bretagne en is een rots in de branding.

Hans Hateboer is dolbij na de 3-0 overwinning op Olympique Lyon.

Nederlandse spelers bij RC Strasbourg Alsace

Emanuel Emegha (21 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2023).

De oud-speler van Sparta gaat hartstikke bien in de Elzas. Vorig seizoen kwam Emegha 28 keer in actie voor de club uit Straatsburg. Hij scoorde 8 doelpunten en gaf 2 assists. Dit seizoen lijkt de Nederlands-Nigeriaanse spits voor de topscorerstitel te gaan. In de eerste drie duels van het seizoen scoorde hij al twee keer. Allez, Emanuel!

Nederlandse spelers bij Stade Brestois

Marco Bizot (33 jaar, doelman, bij de club sinds 2021).

Het vliegt in Nederland weleens onder de radar, maar wat Marco Bizot met Stade Brestois presteert, is erg knap. De club is zeker niet Frankrijks grootste club, maar de prestaties van de club worden wel steeds grootser. Met Bizot onder de lat plaatste de Bretonse club zich voor het eerst in de clubgeschiedenis voor de Champions League. Daar treft Brest onder anderen FC Barcelona en PSV!

Nederlandse spelers bij AJ Auxerre

Ki-Jana Hoever (22 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Ki-Jana Hoever probeert al jaren écht door te breken in het topvoetbal. Bij Liverpool wilde het niet lukken, bij PSV lukte het evenmin. Toen Hoever bij Wolverhampton uitkwam, volgde verschillende huurperiodes. Ook dit jaar heeft de staf van de Wolves besloten Hoever elders te stallen. Als hij bij Auxerre eindelijk doorbreekt, nemen zijn kansen om basisspeler in Wolverhampton te worden flink toe. We moeten overigens niet vergeten dat Hoever pas 22 is. Mocht het bij Auxerre onverhoopt niet lukken, komt het later vast alsnog goed. Wij houden hoop, in elk geval.

Eros Maddy (23 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2023).

Voor de ervaren KKD-kijker, is Eros Maddy wellicht geen vreemde naam. De voormalig jeugdspeler van Sparta en Ajax speelde voor Jong FC Utrecht en Helmond Sport, voordat hij in 2023 naar Frankrijk verkaste. Samen met Auxerre promoveerde de rechtsbuiten en daarom maakt hij dit seizoen zijn eerste minuten op het hoogste niveau.

Kijk jij graag naar de Ligue 1?

  • Oui, bien sûr! Le voetbal in France c'est toppie!
  • Non, je ne kijk pas.
5+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:25
0+
‘Feyenoord-dissonant spotgoedkoop weg’
08:10
8+
Van Persie gekraakt: “Is zelfmoord voor die jongens”
07:54
60+
‘Walgelijke’ Ajax-actie met grond gelijkgemaakt
07:38
32+
‘Champions League-probleem voor PSV’
07:23
122+
Van Hooijdonk voorspelt opvallende runner-up Eredivisie
07:00
6+
Recordzege AZ, uitblinkende Parrott en gedegen PSV | SN Team van de Week 5
23:50
140+
Valentijn Driessen uit fors verwijt richting Priske
23:35
51+
Perez haalt uit: “Een van de meest blinde voetballers van Eredivisie, altijd al”
23:22
442+
Vernietigende foto Priske: “Gezicht Bijlow spreekt boekdelen”
22:49
113+
El Ahmadi trekt op ESPN bikkelharde Feyenoord-conclusie
22:47
693+
‘Noa Lang maakt zelf groot nieuws bekend via Instagram’
22:34
128+
Twijfels bij Klaassen-transfer: ‘Niet wat Ajax écht nodig heeft’
22:20
62+
‘Guus Til om opvallende reden in PSV-basis’
22:04
202+
Perez sloopt Feyenoorder: “Kan gewoon niet zo goed voetballen”
21:48
191+
‘Eredivisie-doelman gaat Bijlow verdrijven uit Oranje’
21:33
26+
Haye liep droomtransfer mis: ‘Heeft erg pijn gedaan’
21:17
19+
Voorbeschouwing Juventus – PSV: PSV begint Champions League-campagne met test in Turijn
21:16
106+
Heracles wil contract rebel verscheuren: ‘Maat is nu vol’
21:00
81+
Donkere wolken pakken zich samen boven Dirk Kuijt
20:46
64+
Nieuw Eredivisie-fenomeen: “Van Persie is anders”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie