Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Premier League?

Foto: Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Premier League?

In het seizoen 2024-2025 kun je weer volop genieten van al het topvoetbal dat de Premier League te bieden heeft. De beste spelers en de beste trainers strijden voor de felbegeerde titel. Dit seizoen spelen er meer Nederlanders dan ooit in de Premier League. In dit handige SoccerNews-overzicht lees je wie die spelers zijn.

Overzicht: dit zijn de Nederlandse voetballers die in het seizoen 2024-2025 in de Premier League spelen

De laatste jaren spelen er historisch veel Nederlanders in de Premier League. Dit seizoen zijn het er welgeteld 21! Sommigen spelen al langer in de beste competitie van Europa, anderen maken dit seizoen pas hun debuut. Anderen wachten op hun doorbraak, terwijl een andere groep spelers al jaren onopgemerkt in Engeland spelen. Hieronder zie je alle spelers die in het komende seizoen bij een Premier League-team onder contract staan.

Overzicht met alle Nederlandse spelers in de Premier League 2024-2025

SpelerClub
Nathan AkéManchester City
Jurriën TimberArsenal
Tyrell MalaciaManchester United
Matthijs de LigtManchester United
Joshua ZirkzeeManchester United
Virgil van DijkLiverpool
Cody GakpoLiverpool
Ryan GravenberchLiverpool
Micky van de VenTottenham Hotspur
Ian MaatsenAston Villa
Joël VeltmanBrighton & Hove Albion
Jan Paul van HeckeBrighton & Hove Albion
Bart VerbruggenBrighton & Hove Albion
Mats WiefferBrighton & Hove Albion
Sven BotmanNewcastle United
Kenny TeteFulham
Mark FlekkenBrentford
Sepp van den BergBrentford
Crysencio SummervilleWest Ham United
Justin Kluivert Bournemouth

Nederlandse spelers bij Manchester City

Nathan Aké (28 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

Nathan Aké is bezig aan zijn vijfde seizoen bij Manchester City. Onder leiding van voetbalbrein Pep Guardiola jaagt de linksback op de vijfde landstitel op rij. Dat zou een unicum zijn. Verder is Aké natuurlijk gebrand op meer prijzen dan enkel en alleen de landstitel: een tweede Champions League-winst zou de palmares van de verdediger nóg indrukwekkender maken.

Nederlandse spelers bij Arsenal

Jurriën Timber (23 jaar, verdediger, bij de club sinds 2023).

Vorig seizoen had het seizoen van Timber moeten worden. Helaas gooide een zware knieblessure roet in het eten van de voormalig Ajax-verdediger. Na een lange, intensieve revalidatie is Timber dit seizoen helemaal klaar om zich te bewijzen in het elftal van Mikel Arteta.

Nederlandse spelers bij Manchester United

Tyrell Malacia (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2022).

De stap van Tyrell Malacia naar Manchester United valt niet per se als geslaagd te omschrijven. Na een aardig eerste seizoen waarin de Rotterdammer 39 duels voor The Red Devils speelde, verdween hij door een blessure op de achtergrond. Door die blessure zouden er ook een aantal mentale problemen zijn ontstaan, waardoor speeltijd er niet in lijkt te zitten. Komt Malacia dit seizoen terug in het elftal van Ten Hag?

Matthijs de Ligt (25 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Na vele transfergeruchten rondom Matthijs de Ligt werd het nieuws over zijn afgeronde transfer naar Manchester United onlangs wereldkundig gemaakt. In The Theatre of Dreams is De Ligt herenigd met Erik ten Hag, met wie hij bij Ajax vele hoogtepunten beleefde. Wordt dit huwelijk tussen de trainer en de verdediger net zo gelukkig als toen?

Joshua Zirkzee (23 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2024).

Na een fantastisch seizoen bij Bologna was Zirkzee deze zomer een van de meest felbegeerde spitsen ter wereld. Er werd aan hem getrokken door Bayern München, AC Milan en Manchester United. Die laatste slaagde er uiteindelijk in om Zirkzee vast te leggen. In zijn eerste Premier Leage-duel was de voormalig jeugdspeler van Feyenoord direct belangrijk: door zijn treffer won United zijn openingsduel met Fulham.

Nederlandse spelers bij Liverpool

Virgil van Dijk (33 jaar, verdediger, bij de club sinds 2018).

Big Virg speelt dit seizoen nog bij Liverpool. De aanvoerder van The Reds was bij enkele transfergeruchten betrokken, maar blijft toch trouw aan de Liverpudlians. Met Arne Slot aan het roer hoopt Van Dijk dit seizoen weer mee te doen om de prijzen. Hoe mooi zou het zijn als Slot en Virgil aan het einde van dit seizoen samen de kampioensbeker in de lucht mogen houden?

Cody Gakpo (25 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2023).

De Eintovenaar voert zijn magie nog steeds uit in het Noorden van Engeland. Onder Jürgen Klopp speelde Gakpo zelden op zijn favoriete positie, maar Arne Slot is voornemens om Gakpo wél op linksvoor in te zetten. Met de coaching van Slot kan Gakpo uitgroeien tot de nieuwe aanvalsleider van Liverpool, al is de concurrentie voorin natuurlijk stevig.

Ryan Gravenberch (22 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2023).

Op X waren fans laaiend enthousiast over Ryan Gravenberch. In de openingswedstrijd tegen Ipswich Town toonde hij zich volwassen op het middenveld van Liverpool. Na een ongelukkige stint bij Bayern München, bloeide Gravenberch vorig seizoen onder Klopp al voorzichtig op. Zien we de ex-Ajacied zich dit jaar ontpoppen tot basisspeler?

Nederlandse spelers bij Tottenham Hotspur

Micky van de Ven (23 jaar, verdediger, bij de club sinds 2023).

Een verademing. Zo omschreven veel Spurs-fans Micky van de Ven na zijn sterke eerste seizoen in dienst van Tottenham. De voormalig Volendam-verdediger maakt een stormachtige ontwikkeling door. Hij is sterk, goed aan de bal en daarnaast ook nog razendsnel. Vorig seizoen werd Van de Ven op 37,38 kilometer per uur gemeten. Dat maakte hem de snelste Premier League-speler van het vorige seizoen. Wint hij dit seizoen ook de sprint richting de titel?

Micky van de Ven in duel met Jamie Vardy van Leicester City

Nederlandse spelers bij Aston Villa

Ian Maatsen (22 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Ian Maatsen mag trots op zichzelf zijn. Nadat Chelsea hem niet meer nodig had, kwam hij bij Borussia Dortmund terecht. Met de Duitse ploeg bereikte hij de finale van de Champions League en speelde hij in de competitie ook sterk. Toegegeven: hier en daar maakte hij nog een foutje. Onder leiding van Unai Emery zal hij zich dit seizoen in Birmingham nog verder ontwikkelen. En die foutjes? Die zullen dan vanzelf verdwijnen.

Lamare Bogarde (20 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

Lamare Bogarde, inderdaad een neef van, is al sinds 2020 in Birmingham te vinden. Aston Villa nam hem over van Feyenoord en leidde hem verder op. Na een jaar aan Bristol Rovers verhuurd te zijn, keerde Bogarde terug bij Aston Villa. Daar maakte hij indruk in de Onder 21 van de club. Als beloning is de centrale verdediger aan de A-selectie van Aston Villa toegevoegd. In het duel met Leicester City (31 augustus 2024) mocht Bogarde debuteren. Breekt hij dit seizoen door?

Nederlanders bij Brighton & Hove Albion

Joël Veltman (32 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

Je lijkt het soms te vergeten, maar Veltman heeft zijn strepen in de Premier League zeker al verdiend. De voormalig Ajacied speelde al 140 duels voor Brighton, waardoor de titel routinier op zijn plaats is. Met Brighton draait de rechtsback al jaren mee in de top van de Premier League, maar een prijs werd er nog niet gewonnen. Dit seizoen krijgt Veltman weer een kans om wat zilverwerk binnen te slepen.

Jan Paul van Hecke (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

Van Hecke staat al sinds 2020 onder contract bij Brighton, maar van een doorbraak in het eerste elftal is pas sinds vorig seizoen sprake. De Zeeuw werd sinds zijn transfer vier jaar geleden verhuurd aan Heerenveen en Blackburn. Voor Brighton kwam hij ondertussen al tot 53 duels. Daar hoopt de verdediger dit seizoen toch zeker 30 duels aan toe te voegen.

Bart Verbruggen (22 jaar, doelman, bij de club sinds 2023).

Hoewel Bart Verbruggen de onbetwiste nummer 1 in Oranje is, is dat in Brighton zeker niet het geval. Ons Bartje zit regelmatig op de bank en keept niet elke week in het eerste elftal. Met een nieuwe trainer aan boord én een ijzersterk EK op zak, komt daar dit seizoen mogelijk verandering in. Alhoewel… In het eerste duel met Everton startte Verbruggen op de bank.

Mats Wieffer (24 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2024).

Mats Wieffer zal zichzelf nog wel eens moeten knijpen. Het is zó razendsnel gegaan. Via Excelsior naar Feyenoord om vervolgens na twee seizoenen in De Kuip al de stap naar de Premier League te kunnen maken. Het is een verhaal uit een jongensboek en Wieffer heeft de vulpen zelf fier in handen. Hoe het hoofdstuk Brighton verlopen gaat, zal moeten blijken. Maar dat wij bij SoccerNews het hoofdstuk aandachtig zullen lezen, moge duidelijk zijn.

Mats Wieffer in dienst van Brighton in een oefenduel met Villareal.

Nederlandse spelers bij Newcastle United

Sven Botman (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

Geplaagd door blessures heeft Botman zijn volle potentieel bij Newcastle nog niet kunnen benutten. Wegens een blessure zal hij in het begin van het seizoen ook nog niet kunnen spelen. Wanneer de voormalig Ajax-verdediger hersteld is, hopen we van hem weer mooie momenten te kunnen zien. Een beetje zoals in zijn eerste seizoen, toen hij vriend en vijand verraste met de volwassen indruk die hij maakte. Met wat extra levenservaring op zak moet een vernieuwde volwassen indruk niet moeilijk zijn. Zet hem op, Sven!

Nederlandse spelers bij Fulham

Kenny Tete (28 jaar, verdediger, bij de club sinds 2020).

Een speler die in Nederland nog wel eens onder de radar blijft: Kenny Tete. Hij speelde al 100 wedstrijden voor Fulham en is in Londen een graag geziene speler. Met zijn formidabele tackles en rushes over de rechterflank is hij een degelijke, moderne back. Vorig seizoen eindigde Tete met Fulham netjes in de middenmoot. Lukt dat dit jaar weer?

Nederlandse spelers bij Brentford

Mark Flekken (31 jaar, doelman, bij de club sinds 2023).

Een laatbloeier, onze Mark Flekken. Hij brak op wat oudere leeftijd pas door bij SC Freiburg, waarna hij een transfer naar Brentford verdiende. Daar is hij onomstreden en verdedigt hij wekelijks het doel van de Londense wijkclub. Flekken hoopt zich dit seizoen weer te onderscheiden, zodat hij zicht houdt op een plekje in Oranje.

Sepp van den Berg (22 jaar, verdediger, bij de club sinds 2024).

Lang was er in Eindhoven de hoop dat Sepp van den Berg dit seizoen in het shirt van PSV te bewonderen zou zijn. Helaas, PSV’ers. Dat is niet gelukt. Wel kun je Van den Berg dit seizoen in het roodwit zien schitteren. De roodharige mandekker zette zijn krabbel onder een contract bij Brentford, dat ruim 23 miljoen euro neerlegde voor de verdediger. Ergens is dat opmerkelijk: in dienst van Liverpool kwam Van den Berg tot geen enkel Premier League-optreden. Pakt deze gok van Brentford goed uit?

Nederlandse spelers bij West Ham United

Crysencio Summerville (22 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2024).

Na een topseizoen in de Championship werd er door verschillende clubs uit de Premier League aan Summerville getrokken. De keuze van de ex-Feyenoorder viel uiteindelijk op West Ham United, die meerdere mooie transfers binnensleepten. Summerville is onderdeel van een groter project: Europees voetbal halen en hoge ogen gooien. Dat alles onder het toeziend oog van toptrainer Julen Lopetegui. Summerville in Oranje binnenkort?

Nederlandse spelers bij Bournemouth

Justin Kluivert (25 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2023).

Na een aantal jaren door Europa te hebben rondgedoold, lijkt Justin Kluivert in Bournemouth goed op zijn plek te zitten. De aanvaller speelde vorig seizoen vrijwel elke wedstrijd voor The Cherries en kwam daarin tot 7 treffers. Ook was Kluivert één keer de aangever bij een Bournemouth-treffer. Kluivert is dit seizoen Premier League-rookie af. Kan hij zijn spel naar een hoger niveau tillen?

Welke club wordt kampioen dit seizoen?

  • Manchester City.
  • Liverpool.
  • Arsenal.
  • Manchester United.
  • Tottenham Hotspur.
  • Iemand anders.
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:49
2+
Voorbeschouwing FC Groningen – Feyenoord: Wat kan Feyenoord na periode van rust?
18:40
8+
‘Frenkie de Jong krijgt ultimatum’
18:31
32+
‘Xavi Simons volgend jaar bij nachtmerrieclub’
18:22
195+
‘Memphis krijgt na één dag al bizar nieuws’
18:00
29+
‘Koeman schrijft Oranje-international af’
17:58
21+
Reijnders maakt zich populair in Argentinië met bijzonder shirt
17:47
126+
‘Redder van Ajax is bekend’
17:12
204+
‘Idioot verpest Eredivisie-seizoen Ajax’
17:00
97+
Ajax smacht naar kwaliteiten van supertalent Faberski
16:53
12+
Volgende WK’s zijn óók te zien bij de NOS
15:47
65+
‘Alexander-Arnold kan hattrick scoren als Arne Slot dit doet’
15:23
37+
Ex-PSV’er strijkt neer bij laagvlieger in La Liga
15:04
113+
Racistische Tottenham Hotspur-middenvelder aangeklaagd door Engelse bond
14:45
9+
Huwelijk tussen Mikel Arteta en Arsenal mag nog langer duren
14:29
65+
Donny van de Beek over Manchester United verleden: ‘Goede dingen geleerd’
14:00
152+
Koning Kuijt ziet in verte al uitgang
13:53
37+
Gavi traint na bijna een jaar weer mee bij FC Barcelona
13:01
33+
Clubloze Joshua Brenet verkast naar de zandbak
12:00
418+
Onhandig handelend Ajax zet Godts onder druk
11:44
294+
Veel vraagtekens bij PSV: ‘Gemankeerde voorbereiding, geen wedstrijdritme’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie