Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Serie A?

Foto: Welke Nederlanders spelen er dit seizoen in de Serie A?

In de Serie A zijn altijd wel wat Nederlanders te vinden. Dat is in het seizoen 2024-2025 niet anders. Van EK-gangers tot avontuurlijke talentjes en van oude bekenden tot routiniers: de lijst is dit seizoen lang. Maar liefst 12 Nederlanders verdienen dit seizoen hun brood in de Serie A. In dit SoccerNews-overzicht lees je wie de voetballers in kwestie zijn.

Overzicht: dit zijn de Nederlandse voetballers die in het seizoen 2024-2025 in de Serie A spelen

Overzicht met alle Nederlandse spelers in de Serie A 2024-2025

SpelerClub
Stefan de VrijInternazionale
Denzel DumfriesInternazionale
Tijjani ReijndersAC Milan
Marten de RoonAtalanta
Teun KoopmeinersJuventus
Sam BeukemaBologna
Thijs DallingaBologna
Tijjani NoslinSS Lazio
Perr SchuursTorino
Kingsley EhizibueUdinese
Jurgen EkkelenkampUdinese
Elayis TavsanHellas Verona

Nederlandse spelers bij Internazionale

Stefan de Vrij (32 jaar, verdediger, bij de club sinds 2018).

Stefan de Vrij: een echte Serie A-veteraan. Na drie seizoenen bij Lazio deed hij een stap hogerop naar Internazionale. Daar beleefde hij grote successen. In 2022 en 2024 werd de oud-Feyenoorder landskampioen. Het zijn gouden tijden voor Internazionale, maar bij Stefan de Vrij gaat het steeds minder vanzelfsprekend. De verdediger is de afgelopen drie seizoen weleens geblesseerd. Aan het begin van het seizoen 2024-2025 moet De Vrij nog toekijken met een dijbeenblessure. Daarna zal hij weer aansluiten om te jagen op de 21e landstitel, de tweede op rij.

Denzel Dumfries (28 jaar, verdediger, bij de club sinds 2021).

De badboy van Milaan: Denzel Dumfries. Hij maakte in de internationale voetbalpers de tongen los toen hij tegenstander Theo Hernández als zijn huisdier afbeeldde. Dumfries werd namelijk kampioen van de Serie A nadat hij het eerder in het seizoen aan de stok had gekregen met de AC Milan-speler. Bij Internazionale vonden de fans de actie van hun hardwerkende rechtsback fantastisch. Dumfries is erg geliefd in Milaan en zal daarom dit jaar weer keihard knokken voor de clubkleuren. Ook als het een opstootje met een tegenstander veroorzaakt.

Nederlandse spelers bij AC Milan

Tijjani Reijnders (26 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2023).

Tijjani Reijnders maakte vorig seizoen de overstap van AZ naar AC Milan. Hij maakte van meet af aan korte metten met alle twijfelaars, want de transfer bleek amper een stap omhoog. Reijnders kon het niveau direct aan en toonde zich een belangrijke schakel op het middenveld van de Rossoneri. En dan scoort hij ook nog eens in de zo veel tijd een heerlijke goal. Ja, Tijjani Reijnders kan bij AC Milan een heeele grote worden. Let maar op!

Nederlandse spelers bij Atalanta

Marten de Roon (33 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2017).

De social media-clown Marten de Roon is enorm geliefd in Bergamo. De Zwijndrechter is publieksfavoriet en heeft dat behalve aan zijn leuke Twitter-grapjes ook aan zijn passie en strijdlust te danken. Hij geeft alles voor het shirt van Atalanta en dat doet hij al jaren. De grootste wedstrijd van Atalanta, de Europa League-finale van afgelopen seizoen, moest hij wegens een blessure aan zich voorbij laten gaan. We gunnen De Roon dit seizoen nóg een finale.

Nederlandse spelers bij Juventus

Teun Koopmeiners (26 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2024).

Koopmeiners staat bekend als een van de smaakmakers van de Serie A. Week in, week uit: de oud-speler van AZ presteert op topniveau. Koopmeiners presteert zo goed, dat Juventus geïnteresseerd raakte. Na weken onderhandelen was de deal richting het einde van de transferperiode eindelijk rond. Hoi Turijn, doei Bergamo. Kan Koopmeiners De Oude Dame weer aan een landstitel helpen?

Nederlandse spelers bij Bologna

Sam Beukema (25 jaar, verdediger, bij de club sinds 2023).

Beukema heeft zich stiekempjes razendsnel ontwikkeld als verdediger. Via Go Ahead Eagles en AZ werd de mandekker in 2023 speler van Bologna en daar houdt de voetballer uit Deventer zich prima staande. Beukema speelde 30 duels voor de club en plaatste zich door een knappe vijfde plaats direct voor de Champions League. Bologna zit in de lift en daar mogen de Petroniani Beukema zeker voor bedanken!

Thijs Dallinga (24 jaar, aanvallers, bij de club sinds 2024).

Zijn Europa League-doelpunt tegen Liverpool bewees de wereld het volgende: Thijs Dallinga is klaar voor een stap hogerop. Toulouse werd zodoende ingeruild voor Bologna, waar de Groninger niet voor de makkelijkste taak komt te staan. De spits moet het gat opvullen dat Joshua Zirkzee achterlaat. Dallinga is natuurlijk een ander type spits dan Zirkzee, maar een neusje voor de goal heeft hij zeker. Als hij vergelijkbare cijfers als bij Toulouse kan noteren (37 doelpunten, 8 assists), slaagt Dallinga ongetwijfeld ook bij Bologna.

Nederlandse spelers bij SS Lazio

Tijjani Noslin (25 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2024).

Het profleven kwam Tijjani Noslin niet aanwaaien. De aanvaller verslond verschillende opleidingsclubs voordat hij in 2021 bij Fortuna Sittard terechtkwam. Daar groeide de Amsterdammer uit tot basisspeler en was hij regelmatig belangrijk voor de volksclub uit Sittard. Noslin scoorde 10 keer en gaf 4 assists. Dat bleek Italiaanse scouts voldoende te overtuigen. Zodoende maakte de aanvaller de overstap naar Hellas Verona, waar hij na een sterk seizoen een transfer naar Lazio verdiende. Stijgt Noslin dit seizoen naar nieuwe hoogten.

Nederlandse spelers bij Torino

Perr Schuurs (24 jaar, verdediger, bij de club sinds 2022).

Perr Schuurs. Een no-nonsense Nederlandse verdediger. Tja, wie wil leren verdedigen, zit in Italië goed. Dat moet Schuurs ook gedacht hebben. Nadat hij bij Ajax niet kon uitgroeien tot onbetwiste basisspeler, koos de Limburger eieren voor zijn geld. Hij verkaste naar Turijn waar hij speler van Torino werd. Met 43 optredens voor de Granata onder de riem, hoopt Perr legendarische status te verdienen.

Nederlandse spelers bij Udinese

Kingsley Ehizibue (29 jaar, verdediger, bij de club sinds 2022).

Kennen we deze nog? De oud-speler van PEC Zwolle vertrok in 2022 uit Nederland om speler van 1. FC Köln te worden. Daar kwam hij 76 keer in actie, waarna Udinese toehapte. De in München-geboren verdediger is een doorgewinterde prof, met al 272 wedstrijden op het hoogste niveau. Bij Udinese laat hij de teller graag verder oplopen.

Jurgen Ekkelenkamp (24 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2024).

In Italië kende veel voetbalkijkers Ekkelenkamp al ver voordat hij speler van Udinese werd. In Italië verwierf hij nationale bekendheid nadat hij in de kwartfinale van de Champions League van 2019 Cristiano Ronaldo (toen nog speler van Juventus) omver kegelde.. Na een korte stint bij Royal Antwerp FC verbreedt de middenvelder zijn horizon. Kan hij zijn faam in Italië doen groeien?

Nederlandse spelers bij Hellas Verona

Elayis Tavsan (23 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2023).

Tavsan stond lang te boek als het grootste talent van de club. Die status maakte hij in Nijmegen nooit waar, want voordat de aanvaller zijn volledige potentieel kon benutten, was hij al vertrokken. In Italië komt Tavsan nog niet aan spelen toe. Vorig seizoen speelde hij slechts vier duels voor Hellas Verona. Dit seizoen krijgt hij een nieuwe kans zich te bewijzen.

Wie wordt kampioen van de Serie A?

  • Internazionale.
  • Juventus.
  • AS Roma.
  • AC Milan.
  • Een andere club.
15+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie