Welke Nederlandse spelers spelen dit seizoen in LaLiga?

Foto: Welke Nederlandse spelers spelen dit seizoen in LaLiga?

Wie aan Spanje denkt, denkt al gauw aan zon, zee en strand. Wij bij SoccerNews denken liever aan FC Barcelona, Real Madrid en Valencia. Van Johan Cruijff tot Ronald Koeman en van Royston Drenthe tot Roy Makaay, de Nederlandse voetballers zijn doorgaans goed vertegenwoordigd in de Spaanse competitie. Dit seizoen zijn er zeven spelers in LaLiga te vinden. In dit handige SoccerNews-overzicht zie je welke spelers dat zijn.

Overzicht: dit zijn de Nederlandse voetballers die in het seizoen 2024-2025 in LaLiga spelen

Als FC Barcelona onderdeel is van je competitie, is het niet heel gek dat Nederlandse spelers zo in trek zijn. Johan Cruijff geldt nog altijd als grootheid, als God bij Barça. Zijn filosofie staat er hoog in het vaandel. Ook bij andere clubs hebben ze een voorliefde voor Nederlanders. Wat te denken van cultheld Roy Makaay bij Deportiva La Coruña? Of de wereldtreffers van Ruud van Nistelrooij bij Real Madrid en Málaga? Dit seizoen staan er wellicht nieuwe culthelden op. Hieronder zie je het volledige overzicht.

Overzicht met alle Nederlandse spelers in LaLiga 2024-2025

SpelerClub
Frenkie de JongFC Barcelona
Daley BlindFC Girona
Donny van de BeekFC Girona
Gabriel MisehouyFC Girona
Arnaut DanjumaFC Girona
Jasper Cillessen UD Las Palmas
Daley SinkgravenUD Las Palmas

Nederlandse spelers bij FC Barcelona

Frenkie de Jong (27 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2019).

Lang dachten we dat Frenkie bij FC Barcelona de beste middenvelder ter wereld zou worden. Zijn prijzenkast? Die zou overvol staan met landstitels, bekers en minstens één cup met grote oren. Dat gebeurde echter (nog) niet. Allereerst verkeert Barça financieel in zwaar weer, waardoor het op bestuurlijk niveau allesbehalve lekker loopt. Frenkie zou te veel verdienen en dus wil de club van hem af, niet erg fijn. Daarnaast kampt De Jong regelmatig met blessures. Zijn volledige potentieel is nog niet bereikt, maar dit seizoen zal Frenkie het Blaugrana weer met trots verdedigen.

Nederlandse spelers bij FC Girona

Daley Blind (34 jaar, verdediger, bij de club sinds 2023).

De herfst in de carrière van Daley Blind is dit seizoen écht aangebroken. Hij stopte als international bij Oranje en het is nog maar de vraag hoe lang hij het bij Girona volhoudt. Dit seizoen kan de routinier in elk geval nog teren op de adrenaline die in het vorige seizoen vrijkwam. Lang deed Blind met Girona mee om de titel, maar richting het einde van het seizoen bleven de resultaten uit. Er vertrokken flink wat spelers bij de Catalanen, maar er kwamen genoeg nieuwe krachten bij. Dit jaar doet Blind dus nog een gooi naar de titel. Want hoewel de herfst in zijn carrière is aangebroken, heeft de oud-Ajacied zijn wilde haren nog niet verloren.

Donny van de Beek (27 jaar, middenvelder, bij de club sinds 2024).

Arme Donny. Hij had zo gehoopt dat hij het zou maken bij Manchester United. Daar kwam alleen precies niets van terecht. Ook in huurperiodes bij Everton en Eintracht Frankfurt slaagde Van de Beek er niet in om te excelleren. Voorzichtig durven wij te stellen dat de carrière van de oud-Ajacied een beetje in het slop geraakt is. Dit seizoen is er een kans op redemption. Samen met oud-ploeggenoot Daley Blind hoopt de middenvelder weer te schitteren zoals hij dat in zijn tijd bij Ajax deed.

Gabriel Misehouy (19 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2024).

De derde Nederlander bij Girona dit seizoen heeft net als zijn twee landgenoten een Ajax-verleden. Sterker nog: Gabriel Misehouy speelde nog nooit voor een andere profclub. De aanvaller maakte deze zomer de overstap van Ajax. Tot een debuut in Ajax 1 kwam het nooit voor de KKD-smaakmaker, maar bij zijn La Liga-debuut scoorde hij meteen. Heeft Ajax de verkeerde keuze gemaakt door Misehouy te laten vertrekken? Dat zal de buitenspeler aan zijn bips roesten. Dit seizoen kan hij tegen bijvoorbeeld Real Madrid laten zien dat hij klaar is voor het hoogste niveau.

Arnaut Danjuma (27 jaar, aanvaller, bij de club sinds 2024).

Ja, echt waar. Arnaut Danjuma is al sinds 2021 speler van Girona. Tussendoor bivakkeerde hij wel in de Premier League. Op huurbasis kwam hij uit voor Tottenham Hotspur en Everton, waar hij in beide gevallen niet enorm succesvol was. Na zijn kortstondige terugkeer bij Villareal, besloot de club de spits niet nodig te hebben. Zodoende kreeg hij de kans zich bij de Nederlandse enclave van Girona te voegen. Danjuma is komend seizoen op huurbasis in dienst van de Catalanen. Dat de aanvaller in LaLiga kan scoren heeft hij al eens bewezen. Grijpt hij dit seizoen de spotlight in LaLiga?

Nederlandse spelers bij UD Las Palmas

Jasper Cillessen (35 jaar, doelman, bij de club sinds 2024).

Cillessen verdedigde de afgelopen jaren het doel voor ‘zijn’ NEC. Toch heeft de ervaren doelman nu gekozen voor een nieuw Spaans avontuur. Na eerder voor FC Barcelona en Valencia gespeeld te hebben, is Jappie nu op Mallorca neergestreken. Wie geeft hem ongelijk? Of hij er zelf ook zo over denkt, weten we niet zeker, maar ook de carrière van Cillessen loopt tegen zijn einde aan. Het hoofdstuk Oranje is afgesloten, hij is niet meer in beeld bij topclubs… Het houdt een keer op, misschien al na dit seizoen. Maar wie zijn pensioen op Gran Canaria kan inluiden, mag niet klagen.

Daley Sinkgraven (29 jaar, verdediger, bij de club sinds 2023).

De voormalig lieveling van Peter Bosz (Ajax, Bayer Leverkusen) is na vier jaar in de Bundesliga verhuisd naar het zonnige Spanje. Vorig seizoen kwam Sinkgraven al 12 keer in actie voor de eilandclub. Dit seizoen hoopt hij dat aantal wat op te krikken. Mogelijk lukt dat, want Sinkgraven is op dit moment de enige linksachter in de selectie van UD Las Palmas. Of ja, linksachter… Daley heeft in zijn carrière vrijwel overal op het veld gestaan. Zo’n manusje van alles wil toch iedere trainer?

Gaat Donny van de Beek eindelijk schitteren?

  • Ja, zeker weten.
  • Nee, dat wordt niets.
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie