Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Wereldkampioen transfervrij naar Lille’

Foto: ‘Wereldkampioen transfervrij naar Lille’

Samuel Umtiti vertrekt transfervrij naar LOSC Lille. De verdediger die in 2018 nog wereldkampioen werd met Frankrijk speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij het Italiaanse Lecce. Umtiti was jarenlang een belangrijke speler voor FC Barcelona, maar in de laatste seizoenen kreeg hij nauwelijks speeltijd in de Catalaanse hoofdstad. Nadat het contract van de linkspoot afgelopen week werd ontbonden was hij transfervrij op te pikken.

Blessuregevoelige speler

Samuel Umtiti vertrok in de zomer van 2016 naar Barcelona en was in de eerste seizoenen erg belangrijk bij de club. In 2018 wist hij als basisspeler wereldkampioen te worden met Frankrijk. Sinds die zomer is het echter bergafwaarts gegaan met de carrière van Umtiti. Hij raakte meerdere keren zwaar geblesseerd aan zijn knie, waardoor hij zijn wendbaarheid verloor. Ondanks dat had de Fransman na het WK net een nieuw, goed betalend, contract getekend. Hierdoor zat Barcelona nog jaren aan een geblesseerde verdediger vast die ondertussen miljoenen kreeg uitbetaald.

Afgelopen seizoen werd Umtiti dus aan het Italiaanse Lecce verhuurd. Bij zijn aankomst in Italië stonden duizenden fans van de club hem op te wachten. Dit had de verdediger niet verwacht, waardoor hij in tranen uitbarstte. Mede dankzij de uitstekende prestaties van Umtiti wist Lecce zich te handhaven in de Serie A. Het huurcontract van de Fransman was wel afgelopen en hij moest weer terugkeren bij Barcelona. Beide partijen waren er ondertussen wel uit dat de carrière van Umtiti bij de Spaanse topclub voorbij was, waardoor zijn contract werd ontbonden. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano heeft de wereldkampioen nu een contract getekend bij Lille.

Hernieuwd spelplezier

Na jarenlang bij Barcelona op de bank te hebben gezeten leek het er sterk op dat Umtiti het plezier in het spelletje aan het verliezen was. Bij Lecce straalde de verdediger weer en ondanks dat hij niet op zijn niveau van 2018 was, had hij het naar zijn zin in Italië. Deze ontwikkeling is de leiding bij Lille ook niet ontgaan, waardoor ze hem een contract hebben aangeboden. Umtiti lijkt deze nieuwe kans met beide handen aan te grijpen.

Mooie stap voor Umtiti?

  • Ja, Lille is precies het niveau wat hij nu aan kan
  • Nee, Lille is te hoog gegrepen voor Umtiti
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie