Wie wordt EK-topscorer bij gelijk aantal goals?

Foto: Wie wordt EK-topscorer bij gelijk aantal goals?

Cody Gakpo maakt een goede kans om EK-topscorer te worden. De Nederlandse aanvaller zit nog in het toernooi en staat met drie doelpunten bovenaan de ranglijst. Wel moet Gakpo die positie delen met drie andere spelers, die eveneens drie keer scoorden. Maar hoe zit het nou als spelers met een gelijk aantal goals bovenaan eindigen. SoccerNews legt het uit.

SN legt uit wie EK-topscorer wordt bij gelijk aantal goals

Gakpo wist tegen Polen, Oostenrijk en Roemenië te scoren, waardoor zijn totaal nu op drie staat. Ivan Schranz (Slowakije), Jamal Musiala (Duitsland) en Georges Mikautadze (Georgië) maakten er eveneens drie, maar zijn allen niet meer actief op het EK. Met de halve finales en de finale voor de boeg kan er echter nog van alles veranderen.

Welke spelers maken nog kans op titel van EK-topscorer?

Donyell Malen heeft twee doelpunten achter zijn naam staan, wat ook geldt voor de Engelse internationals Jude Bellingham en Harry Kane. Bij Spanje zijn Dani Olmo en Fabián Ruiz eveneens twee keer trefzeker geweest. Ook Frankrijk zit er nog in, maar daar scoorde alleen Kylian Mbappé een doelpunt voor.

Assists en speeltijd geven de doorslag bij bepalen EK-topscorer

Als er aan het einde van het toernooi nog steeds spelers gelijk staan, dan geven als eerste de gegeven assists de doorslag. Schranz en Musiala vallen daardoor al af, want beiden staan daarin op nul. Gakpo en Mikautadze hebben allebei wel een assist achter hun naam staan. Vervolgens wordt er gekeken naar het aantal speelminuten dat een speler nodig heeft om zijn doelpunten te maken. Dat is in het nadeel van Gakpo, die namens Oranje veel meer in actie kwam dan de Georgiër. Een doelpunt tegen Engeland kan Gakpo dan ook weer alleen aan de leiding brengen. De laatste EK-topscorer is Cristiano Ronaldo, die op het EK van 2020 vijf keer scoorde.

Zie jij Gakpo topscorer worden van dit EK?

  • Ja
  • Nee
380+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie