Wieffer legt uit waarom hij voor Brighton heeft gekozen

Foto: Wieffer legt uit waarom hij voor Brighton heeft gekozen

Mats Wieffer transfereerde deze zomer van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion, terwijl de middenvelder óók met grotere clubs in verband werd gebracht, zoals bijvoorbeeld het Liverpool van trainer Arne Slot. Wáárom The Seagulls?

Mats Wieffer: ‘Daarom heb ik voor Brighton & Hove Albion gekozen’

“Ik dacht dat dit wel het goede moment was om deze stap te maken”, begint de international van het Nederlands elftal (afwezig op het EK met een blessure) over zijn transfer. “Als je ziet wat Brighton de afgelopen jaren heeft gedaan, ook met het opleiden van spelers en de manier van spelen. Van achteruit proberen te voetballen, op verschillende manieren. Ik hoef qua speelstijl niet heel erg te veranderen.”

Er waren wel meer ploegen voor hem in de markt: “Maar zo concreet als Brighton waren ze niet echt. De manier van spelen trok mij heel erg aan. Ik denk dat dit een heel mooie club is en dat de kans op speeltijd aanwezig is.”

Liverpool

Was Anfield Road geen optie? “Voor mij eigenlijk niet. Ik was al heel lang met Brighton in gesprek. Ik heb ook heel erg het gevoel gehad dat ze mij heel graag wilden hebben, al een lange periode. Voordat ik naar Feyenoord ging, had ik ook al met Union (Sint-Gillis, red.) gesproken. Die werken samen met Brighton. Het gevoel zat bij mij eigenlijk meteen heel erg goed.”

Wieffer sluit af door over zijn fitheid te vertellen: “Ik heb nu drie of vier keer volledig meegetraind. Conditioneel moet het nog wel wat beter. Ik heb er geen last van, maar we moeten het heel rustig opbouwen.” Het openingsduel met Everton komt vermoedelijk niet te vroeg. “Dan moet ik er weer helemaal staan, dat is ook de bedoeling. Ik heb er heel veel zin in.”

Goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
202+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie