Willem II-aanwinst Oosting vloert vader en RKC

Willem II heeft voor het eerst sinds september weer eens een wedstrijd in winst omgezet. Uitgerekend Thijs Oosting had een groot aandeel in de 3-1 zege op het RKC Waalwijk van zijn vader Joseph Oosting.

Willem II vloog dit seizoen uit de startblokken, met zelfs een 2-1 overwinning op PSV. Na de zege op de Eindhovenaren klapte het team echter in elkaar met nederlaag na nederlaag. Voor technisch directeur Joris Mathijsen was dat voldoende aanleiding om in januari reparatiewerk te verrichten op de transfermarkt, met onder meer Oosting en Jizz Hornkamp als aanwinsten.

Oosting mocht zijn debuut dus maken tegen de club waar zijn vader hoofdtrainer is. Uitgerekend hij beleefde een middag om van te dromen. De Willem II-aanwinst maakte in de achtste minuut de 1-0 en had daarna slechts vijf minuten nodig om zijn productie te verdubbelen. De heldenrol van Oosting deed denken aan 2004, toen Rick Kruys als speler van FC Utrecht zijn vader Gert Kruys (De Graafschap) naar een deceptie schoot.

Nog voor rust wist Willem II de ongekende weelde door te trekken. Doelman Etiënne Vaessen zag er niet lekker uit en daardoor kon ook Jizz Hornkamp een treffer bijschrijven als nieuwkomer van de Tricolores. Een welkome meevaller voor Fred Grim en consorten, aangezien het elftal door de reeks nederlagen richting degradatievoetbal af leek te koersen.

RKC speelde zodoende een verloren wedstrijd in Tilburg. De bezoekers kregen nog wel mogelijkheden om het leed te verzachten en in de 71ste minuut leidde dit tot de eretreffer van Michiel Kramer.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Thijs Oosting, 2-0 (13′) Thijs Oosting, 3-0 (43′) Jizz Hornkamp, 3-1 (71′) Michiel Kramer

Wint Willem II bij Sparta? De odd is 3.00!