PSV-drama ondanks zege op Willem II

PSV is er ook in de zevende speelronde in geslaagd om een perfecte score aan te houden. De ploeg van Peter Bosz telt na de zege op Willem II in Tilburg 21 punten uit 7 wedstrijden, maar zal toch enigszins ongerust terugkeren naar Eindhoven. Tijdens het Brabantse duel viel namelijk met Joey Veerman een belangrijke pion in het positiespel van de landskampioen geblesseerd uit.

PSV maakt na rust verschil tegen Willem II, maar ziet Joey Veerman uitvallen

Na zes speelrondes in de Eredivisie ging PSV met een perfecte score aan de leiding. Achttien punten voor de koploper waren er twee meer dan AZ en in Tilburg hadden de Eindhovenaren de kans die voorsprong nog wat te vergroten. Dat moest voor Peter Bosz onder meer gebeuren met Ricardo Pepi als spits in de basis, aanvoerder Luuk de Jong bleef op de bank. Ook was er plaats voor nieuwkomer Ivan Perisic, de Kroaat stond op papier als rechtsbuiten opgesteld.

Hoewel de regerend landskampioen dichtbij huis het veldoverwicht had in de eerste helft, werd dat maar moeilijk uitgedrukt op het scorebord. Met een brilstand gingen beide ploegen de kleedkamers in. Kort na de rust stond er alsnog de voorsprong voor PSV op de tabellen, nadat Pepi de vrije trap van Joey Veerman feilloos binnen knikte.

Pepi maakt twee treffers, Veerman geblesseerd naar de kant

Na twintig minuten in de tweede helft verdubbelde diezelfde Pepi de voorsprong. De Amerikaan kreeg deze keer de voorzet van de transfervrij overgekomen Rick Karsdorp en bracht PSV in veilige haven. Met nog twintig minuten te spelen kreeg de Eindhovense ploeg een tik te verwerken: Veerman viel geblesseerd uit. Het is nog onbekend hoe het er met de middenvelder voor staat op dit moment.

Uiteindelijk stond een 0-2 eindstand op het scorebord in het Koning Willem II Stadion. Voor PSV wacht komende week een belangrijk doordeweeks duel in de Champions League. Sporting Clube de Portugal komt op bezoek in het Philips Stadion. Willem II speelt op vrijdagavond een belangrijk duel; de Tilburgers gaan op bezoek bij Almere City.