Willem II voelt druk: “Megabelangrijk, anders is de klap extra groot”

Foto: Willem II voelt druk: “Megabelangrijk, anders is de klap extra groot”

Willem II kroonde zich in het afgelopen seizoen tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie en hoopt nu door te kunnen groeien tot een stabiele Eredivisie-club. Algemeen directeur Merijn Goris is dan ook ambitieus en ontvouwt de toekomstplannen van de Tilburgers in het Algemeen Dagblad.

Willem II staat voor grote uitdaging en gaat megabelangrijk jaar tegemoet

Goris wil met Willem II toe naar een begroting van twintig miljoen euro. Daar kwam het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie nog niet in de buurt met een begroting van twaalf miljoen euro. Goris staat dan ook nog een uitdaging te wachten, maar de voetbalbestuurder heeft juist daarom de baan in Tilburg aangenomen.

“We moeten onszelf de druk opleggen om een stabiele Eredivisie-club te worden”, vertelt Goris in het Algemeen Dagblad. “Dit is een megabelangrijk jaar. Het verschil in mediagelden wordt weer groter tussen de competities, dus als je het dit jaar niet redt, is de klap extra groot. Dat moeten we voorkomen.”

De directeur heeft wel ideeën hoe Willem II dat voor elkaar moet gaan krijgen. “We moeten wat slimmer zijn dan de rest, omdat we geen rijke eigenaar hebben. Op sportief vlak hebben we bijvoorbeeld geïnvesteerd in drones en AI-camera’s, om de trainingen volledig in beeld te brengen. Ook weet ik toevallig dat de Duitse club Sankt Pauli een kinderopvang heeft bij het stadion. Meerdere clubs hebben ook een supermarkt bij hun stadion. Aan dat soort dingen moet je denken. En niet alles zal werken, maar je moet het wel durven.”

Blijft Willem II komend seizoen in de Eredivisie?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
70+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie