Wim Jonk stopt als trainer FC Volendam

Foto: Wim Jonk stopt als trainer FC Volendam

Wim Jonk stopt per direct als hoofdtrainer van FC Volendam. De voormalig Oranje-international (56) gaat verder als technisch manager betaald voetbal en zal worden opgevolgd door de 31-jarige Matthias Kohler.

Jonk gaat in zijn nieuwe rol leiding geven over de trainers en de rode draad van de hoogste elftallen. FC Volendam legt uit: “Dit behelst het bewaken van de speelwijze en methodologie, het coachen en inspireren van de trainers en het ondersteunen van de individuele spelersontwikkeling. Daarbij zal Jonk ook helpen bij de verdere uitrol van de strategie van de club en wordt hij één van de ambassadeurs van het nieuwe duurzaamheidsplatform Orange Circle.”

Reactie Jonk

Op de clubwebsite komt Jonk zelf ook aan het woord. Hij legt uit: “Toen we samen aan dit project begonnen, was ons hoogste doel het stadion te vullen en deze club te professionaliseren en structureel Eredivisie-waardig te maken. Daarmee zijn we goed op weg, maar er liggen nog veel uitdagingen. Ik heb mijzelf de vraag gesteld of ik door wilde in precies dezelfde rol, met de nadruk op het ritme van wedstrijd naar wedstrijd en alle details. Of dat ik op iets meer afstand zou moeten nemen en de grotere lijnen bewaken.”

“Op dit moment in mijn loopbaan bij FC Volendam, na vier jaar hoofdtrainerschap, voelt dat laatste voor mij beter. De club moet niet afhankelijk zijn van mijn persoon als hoofdtrainer en als technisch manager kan ik meer toevoegen aan het fundament van de club. Daarbij geeft dit ook een stuk afwisseling en nieuwe energie. Met Matthias hebben we een uitstekende opvolger al in huis, hij weet precies hoe we werken dus de continuïteit is gewaarborgd. Ik heb er alle vertrouwen in dat het eerste elftal bij Matthias in goede handen is en ik zal hem met raad en daad bijstaan”, aldus Jonk.

Volgens de scheidend hoofdtrainer betreft het geen definitief afscheid van het veld. “Integendeel, ik denk juist dat ik hiermee een nieuwe dimensie toevoeg aan mijn eigen ontwikkeling. Ook een trainer wordt steeds meer manager en dat gedeelte kan ik nu veel beter invullen en doorontwikkelen. Ik zal ook nog veel op het veld staan en blijven werken met spelers, dat blijft het mooiste dat er is”, aldus Jonk.

Onder leiding van Jonk promoveerde FC Volendam naar de Eredivisie. Het Andere Oranje wist zich dit seizoen te handhaven dankzij een uitmuntende tweede seizoenshelft.

Wint Oranje van Italië?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
428+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:25
1+
‘Priske hakt knoop door over vervanger Giménez’
21:10
15+
‘Bizarre nazi-sanctie voor Barcelona’
20:42
59+
‘Droomtransfer Feyenoord afgeketst’
20:11
30+
Dirk Kuijt-ramp in België: ‘Maakt me doodziek’
19:36
83+
Pijnlijke Feyenoord-transfer: ‘Was zó belangrijk’
19:08
82+
‘Manchester City in vieze papieren’
18:48
54+
Van Hanegem kritisch op Feyenoorder: ‘Veel geld voor hem betaald, maar..’
18:35
43+
Sjoerd Mossou looft Feyenoord-speler met ‘de X-factor’
18:21
141+
‘Je ziet dat Ajax nu voor het eerst in drie jaar een trainer heeft’
18:03
116+
Bosz keek verbaasd naar PSV-training: ‘Dat is niet normaal’
17:48
79+
Priske velt zijn oordeel over Feyenoord-start Lotomba
17:35
214+
Opgroeien met Johan Cruijff als vader: “Eén ding verbaasde mij altijd”
17:33
244+
Maurice Steijn doet bizarre onthulling over Ajax-tijd
17:17
72+
Dubbele dreun voor in vorm verkerend AZ
17:00
286+
Feyenoord-stunt met vervanger ‘onmisbare’ Giménez?
16:48
96+
Medische updates over Giménez, Stengs en Bueno
16:35
129+
Goed én slecht nieuws voor NEC richting ‘Feyenoord’
16:20
108+
‘Werkelijk afgrijselijk slechte Ajax-wissel’
16:04
142+
‘Groot Overmars-geheim uitgelekt in Antwerpen’
15:48
310+
‘Derksen negeert verbod John de Mol, clasht met zenderbaas’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie