‘Wintertransfer voor Frenkie de Jong’

Foto: ‘Wintertransfer voor Frenkie de Jong’

Frenkie de Jong is mogelijk begonnen aan zijn laatste maanden bij FC Barcelona. Volgens SPORT wil Manchester United deze winter een nieuwe poging ondernemen om de Oranje-international binnen te halen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Manchester United gaat wéér voor Frenkie de Jong

In de zomer van 2022 ondernam Manchester United al serieuze pogingen om De Jong los te weken bij FC Barcelona. Manager Erik ten Hag zag de voormalig Ajax-middenvelder als ontbrekende schakel, maar uiteindelijk besloot hij de Catalanen trouw te blijven. Sindsdien werden beide partijen nog meermaals aan elkaar gekoppeld in de geruchtenmolen, tevergeefs.

Manchester United zou in januari een nieuwe poging overwegen. De Premier League-grootmacht is tegenvallend begonnen aan het seizoen, waardoor de positie van Ten Hag ernstig wankelt. Ook het zomerse aankoopbeleid heeft nog niet voor een doorbraak gezorgd. Toch krijgt hij mogelijk wéér een wensaankoop cadeau: De Jong staat nog altijd hoog op het wensenlijstje in Old Trafford.

FC Barcelona wil duidelijkheid

De Jong zag een vertrek bij FC Barcelona vooralsnog nooit zitten. Feit is wel dat de Nederlander door blessureleed een zwaar jaar doormaakte, waardoor hij niet langer onomstreden is in Catalonië. Een hereniging met Ten Hag zou daarom een eventuele uitweg zijn. Al eerder liet Barça doorschemeren over te willen gaan tot verkoop indien een contractverlenging zou uitblijven. Nu ligt hij nog tot medio 2026 vast.

Voor De Jong breekt dan ook een belangrijke periode aan. De middenvelder moet de komende periode bepalen waar zijn toekomst ligt. Blijft hij opnieuw trouw aan FC Barcelona of komt het dan tóch van een transfer naar Manchester United.

Gaat het United in januari wel lukken?

  • Ja
  • Nee
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie