Wirtz schiet Leverkusen in slotseconden naar zege

Het Bundesliga-seizoen is vrijdagavond officieel geopend. Titelverdediger Bayer Leverkusen leek op het veld van Borussia Mönchengladbach meteen twee punten te verspelen, maar sloeg in de slotseconden toch weer toe: 2-3.

Bayer Leverkusen wint alsnog bij Borussia Mönchengladbach

In Duitsland is het gebruikelijk dat de landskampioen het seizoen aftrapt. Bayern München greep tussen 2013 en 2023 elf opeenvolgende landstitels, maar de hegemonie werd dit jaar doorbroken door Bayer Leverkusen. De manschappen van trainer Xabi Alonso mocht daardoor aftrappen met een lastige uitwedstrijd tegen Gladbach.

Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Leverkusen. Met Jeremie Frimpong als basisspeler leidde de club halverwege comfortabel met 0-2. Granit Xhaka schoot op schitterende wijze de openingstreffer op het bord, waar smaakmaker Florian Wirtz de marge in de 38ste minuut verdubbelde.

Tim Kleindienst dacht Gladbach vlak voor rust terug te brengen in de wedstrijd. Dacht, aangezien de VAR een streep zette door zijn treffer. Toch bezweek Leverkusen in de tweede helft. Na de aansluitingstreffer van Nico Elvedi maakte Kleindienst in de eindfase dan toch zijn gewenste treffer: 2-2.

Wirtz maakt het verschil

Diep in blessuretijd kreeg Bayer Leverkusen alsnog loon naar werken. Die Werkself verdiende een strafschop, die door Wirtz in twee instanties werd benut. Vorig seizoen maakte de formatie van Alonso ook al veel beslissende doelpunten in de slotfase.