‘Woorden Stengs dag na mijn ontslag een compliment’

Foto: ‘Woorden Stengs dag na mijn ontslag een compliment’

Nadat hij ‘betrapt’ werd op stiekeme gesprekjes met Feyenoord besloot AZ om Arne Slot de laan uit te sturen. Dat terwijl de coach zijn ploeg een enorme ontwikkeling had laten maken in de loop der jaren.

“Op de dag na mijn ontslag verloor AZ van FC Groningen. Na die wedstrijd werd aan Calvin Stengs de vraag gesteld of er een ander resultaat was behaald als ik langs de lijn had gestaan. Calvin antwoordde: ‘De trainer heeft ons drieënhalf jaar lang elke dag verteld hoe hij wil dat we spelen. We zijn inmiddels in staat om dat uit te voeren zonder dat hij erbij is, dus daar lag het niet aan.’ Ik beschouwde zijn woorden als een compliment”, weet Slot nog, in gesprek met het Feyenoord Magazine.

“Mijn beginsituatie bij AZ verschilde niet zoveel ten opzichte van die van Feyenoord nu, als je kijkt naar hoe de clubs ervoor stonden en hoe ze speelden. Maar bij mijn vertrek bij AZ was de manier van voetballen heel anders dan toen ik begon. In de week dat ik werd ontslagen bereikten we in die zin een toppunt in onze thuiswedstrijd tegen Napoli.” Het er in slijpen van een speelstijl vindt Slot belangrijk. “Ik hoefde Calvin Stengs of Myron Boadu niet langer te vertellen waar ze moesten staan of waar de bal naartoe moest, maar was vooral bezig om de groep te begeleiden. Het ging er meer om hoe ik ervoor kon zorgen dat de spelers lekker in hun vel zaten en hoe ze samen tot succes konden komen. Gechargeerd gezegd was ik in het begin meer de leraar, de opvoeder, maar ik veranderde steeds meer in een people manager.”

“Ik vind die eerste rol leuker, omdat ik er het meest van hou om spelers, publiek en omgeving enthousiast te krijgen over mijn manier van spelen. Ik denk dat me dat bij Cambuur en AZ is gelukt. In mijn beleving is er daarna één club in Nederland waar de uitdaging om hetzelfde te laten zien het allergrootst is en die ligt bij Feyenoord. In deze fase van mijn carrière vind ik dat hartstikke leuk, hoewel ik ergens hoop dat ik het mezelf later in m’n carrière misschien ook een keer makkelijker ga maken”, aldus Arne tot slot.

Slot gaat slagen bij Feyenoord

  • Eens
  • Ik heb zo mijn twijfels..
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
70+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
77+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
272+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
16+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
231+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
109+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
57+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
119+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
95+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
289+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
208+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
124+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
120+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
328+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
378+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
62+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
161+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
84+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
73+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie