Wordt Ole Tobiasen de nieuwe ‘bouwer’ van Roda JC na rampseizoen?

Foto: Wordt Ole Tobiasen de nieuwe ‘bouwer’ van Roda JC na rampseizoen?

Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC draait een dramatisch seizoen. Waar de Limburgers bij de start nog hoopten op een plek in de play-offs om promotie, bivakkeren zij nu echter op een barslechte veertiende plek. De grote vraag is: wie wordt de nieuwe hoofdtrainer? De ‘bouwer’ die de geel-zwarten weer kleur op de wangen moet gaan geven. De naam van een voormalig Ajacied zingt nadrukkelijk rond.

Een prachtig stadion. En een roemruchte historie met twee KNVB-bekerwinsten en memorabele wedstrijden met bijbehorende successen op het Europese toneel. Een speelarena van stenen en facts uit het verleden houden de hoop van de murw gebeukte fans van Roda JC nog enigszins levend. Dit seizoen is het voetbal vaker slecht dan goed geweest. Jurgen Streppel, hoofdtrainer en technisch manager die de te matige selectie samenstelde, is inmiddels al een klein half jaar vertrokken en op de bank vervangen door Edwin de Graaf.

Geen contractverlenging

Deze oud-prof van onder andere ADO Den Haag en NAC heeft, ondanks dat hij van alles geprobeerd heeft, het elftal echter zeker niet aan het draaien gekregen. Niet geheel verrassend heeft de top van de Limburgse club, algemeen directeur Jordens Peters voorop, onlangs besloten om het aflopende contract met De Graaf, die zich openlijk uitliet over de zeer matige wedstrijdmentaliteit van sommige spelers in zijn selectie, niet te gaan verlengen.

Sinds dat moment is de Roda JC-leiding op zoek naar een opvolger. De naam die nadrukkelijk rondzingt, weet ook SoccerNews.nl, is die van de Deen Ole Tobiasen. Feit is dat er volgens ingewijden in ieder geval contact is geweest tussen de club en de voormalig verdediger van onder andere Ajax, AZ, MVV en het Deense FC Kopenhagen. De veertiger speelde ook nog voor SC Heerenveen, de club waar hij op dit moment nog assistent-trainer is.

Tobiasen – zelf niet bereikbaar voor commentaar – gaat hier echter aan het einde van dit seizoen vertrekken, wat een eventuele overgang naar het diepe zuiden zou vergemakkelijken. De Deense oud-prof kent die regio zeker omdat zijn vrouw er vandaan komt en hij er in het verleden ook gewoond heeft. Mocht de voormalig Ajacied – die eerder hoofdtrainer was bij Heerenveen en Almere City – inderdaad daadwerkelijk aan de slag gaan in Kerkrade, dan krijgt hij een hoop werk op zijn bordje.

De selectie is namelijk aan een behoorlijke renovatie toe en er zal daarom versterking gehaald moeten gaan worden. Dit seizoen mist Roda balans in het elftal, waardoor het team veel te laag op de ranglijst in de KKD zal gaan eindigen. Er zal gebouwd moeten gaan worden, zoveel is duidelijk. Een naam die, naast die van Ole Tobiasen, ook genoemd wordt rondom de club is die van oud-prof Willy Boessen. Al bevestigt dit niemand.

Boessen is zelf afkomstig uit Zuid-Limburg en op dit moment werkzaam als assistent-trainer bij de beloftes van Jong PSV. In het verleden werkte hij als hoofdtrainer bij onder meer Top Oss, FC Den Bosch en Helmond Sport. Naar verwachting zal Roda JC de nieuwe hoofdtrainer op zeer korte termijn aan de buitenwereld gaan presenteren. En daarna is het meteen vol aan de bak.

Is Ole Tobiasen een goede optie voor Roda JC?

  • Ja
  • Nee
398+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie