Wordt Zinédine Zidane de nieuwe bondscoach van Frankrijk?

Foto: Wordt Zinédine Zidane de nieuwe bondscoach van Frankrijk?

Frankrijk heeft een teleurstellend Europees kampioenschap achter de rug en ging gisteren in de Nations League met 1-3 onderuit tegen Italië. Volgens diverse Franse media en televisiepersoonlijkheden is de koek inmiddels wel een beetje op. Er wordt om het hoofd van bondscoach Didier Deschamps geroepen…

Didier Deschamps onder druk, naam Zidane genoemd

RMC Sport rept bijvoorbeeld van een ‘rampzalig optreden’ én schreeuwt om Zinédine Zidane. Deschamps wordt op zijn beurt flink onder vuur genomen: “Zijn methodes zijn ouderwets, zijn gedateerde trainingen werken niet bij de nieuwe generatie. Dat hij aan het hoofd staat van Les Bleus, terwijl Zidane klaarstond om het over te nemen, is treurig.”

Voorzitter Philippe Diallo van de FFF (Fédération Française de Football, de Franse voetbalbond) wil daar echter helemaal niets van weten: “Didier voldoet aan de doelstellingen en presteert naar tevredenheid. Een vertrek is niet aan de orde.”

Deschamps zelf zag dat er het een en ander misging tegen Italië: “We begonnen goed, maar hielden dat niveau niet vast tijdens de wedstrijd. De tegenstander strafte onze fouten af in de counter.” En nu? “Ik ben verantwoordelijk. Ik weet heel goed dat we ver verwijderd zijn van ons beste niveau. In de tweede helft verloren we te veel duels en leden we te vaak balverlies. We gaven hen de munitie om ons pijn te doen.”

‘Mbappé de állerslechtste’

Overigens wordt ook Kylian Mbappé met de grond gelijkgemaakt in Frankrijk. Get Football News France vond hem zelfs de slechtste speler op het veld… “Hij is overduidelijk ongeschikt voor de positie als eenzame spits in dit systeem. Gezien het goede spel van Bradley Barcola is het echter nauwelijks te verantwoorden om hem terug te zetten aan linkerkant.”

Moet Zidane het gaan doen?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
36+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie