‘Wout Weghorst-afspraak Ajax uitgelekt’

Foto: ‘Wout Weghorst-afspraak Ajax uitgelekt’

Met Bertrand Traoré staat het aantal nieuwkomers bij Ajax nog altijd op welgeteld één. Nog altijd geen Wout Weghorst dus, maar Mike Verweij heeft er alle vertrouwen in dat deze transfer gaat slagen.

Ajax en Weghorst worden het eens, maar verkoop noodzakelijk

Weghorst wil en mag vertrekken bij Burnley, waar zijn contract nog één jaar doorloopt. “Normaal gesproken komt hij wel”, vertelt de Ajax-watcher in de voetbalpodcast Kick-Off. “Er zijn gewoon afspraken met hem gemaakt: als die weggaat, kun je dit en dit verdienen. Daar gaan ze uitkomen. Hij staat in de startblokken, alleen er moet wel nog iemand verkocht worden.”

Collega Valentijn Driessen acht de Oranje-international in staat om een echte strijd te ontwikkelen met Brian Brobbey. Chuba Akpom is daar volgens de journalist niet geschikt voor. “Akpom kan heel makkelijk accepteren dat hij op de bank terechtkomt. Veel makkelijker in ieder geval dan Weghorst. Die gaat gewoon voor een basisplaats. Je voelt natuurlijk aan dat het strijd gaat opleveren tussen die twee.”

Strijd met Brian Brobbey

Driessen is overigens helemaal niet enthousiast over Brobbey. “Ik ben bang dat het nooit wat wordt. Het is altijd wat, man”, aldus de chef voetbal van De Telegraaf. “Fysiek en dan gisteren die penalty’s. Iedere trainer klaagt over zijn fysieke gesteldheid en ze willen hem allemaal optrainen. Soms zie je wel dat hij heel veel kwaliteiten heeft, maar wanneer gaat het nou een keer gebeuren allemaal?”

Mike Verweij heeft daar een heel ander gevoel bij. “Vorig jaar heeft hij in dat lamlendige elftal dat er stond best goed gespeeld. Deze jongen heeft zelf wel het gevoel dat hij klaar is voor een basisplaats. Laat hem nou gewoon een keer starten en kijk dan hoe het gaat. Ik denk dat het beter gaat als je met hem start. Het is natuurlijk hondsberoerd om een kwartier of halfuur voor tijd te moeten invallen.”

Gaat Weghorst definitief naar Ajax?

  • Ja
  • Nee
5746+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie