Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Roemenië

-

Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Wout Weghorst-alarm voor Ronald Koeman’

Foto: ‘Wout Weghorst-alarm voor Ronald Koeman’

The Athletic heeft geen al te hoge pet op van het Nederlands elftal. De Engelse krant heeft donderdagd een ranking gepubliceerd van de beste en meest attractieve EK-landen tijdens de groepsfase. Daarop scoort Oranje niet al te best met een veertiende plek. Dat komt volgens de Engelsen mede door het tactische geblunder van bondscoach Ronald Koeman.

The Athletic kraakt keuzes Koeman en optredens Van Dijk

De wedstrijden van Oranje zijn volgens de krant wel vermakelijk, die op dat gebied alleen Spanje en Portugal moet voorlaten. “We hebben al een tijdje geen echte Nederlandse implosie meer gezien, maar het voelt alsof er hier nog wel een op komst is”, schrijft The Athletic, dat ook kritisch is op de aanvoerder van Oranje. “Virgil van Dijk lijkt te kraken, terwijl het team over een nietszeggend middenveld beschikt.”

Ook Koeman krijgt er genadeloos van langs. “Ronald Koeman heeft schijnbaar ook geen idee hoe hij Jeremie Frimpong moet gebruiken – een van Europa’s meest vermakelijke spelers van vorig seizoen. Ze weigeren het licht te zien en toe te geven dat Wout Weghorst de man is die ze nodig hebben.”

Basisplaats voor Wout Weghorst

De krant pleit dan ook voor meer speeltijd voor Weghorst. “Misschien heeft Koeman besloten dat Big Wout voor hen beter gedijt als pinchhitter, als soort militair geschut dat alleen in noodgevallen gebruikt kan worden. Maar hij is zo’n ongekende grootheid dat het zeker de moeite waard is om hem te laten spelen. Wij willen Wout, Ronald. WOUT!”

De Engelsen zien in Spanje de grootste kanshebber van het winnen van het EK. “Ze maakten korte metten met Kroatië, ze hadden met een veel grotere marge dan 1-0 van Italië kunnen winnen, ze voerden vervolgens tien wijzigingen door en gingen op cruise control door hun laatste wedstrijd tegen Albanië.”

Moet Koeman Weghorst een basisplaats geven?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
1086+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie