‘Wout Weghorst jaagt Ajax-ster weg’

Foto: ‘Wout Weghorst jaagt Ajax-ster weg’

Vooralsnog is het zeker niet het seizoen van Brian Brobbey. Tegen Panathinaikos in de voorronde van de Europa League miste de spits niet één, maar twee strafschoppen (in de serie weliswaar) en bovendien krijgt Chuba Akpom tot nog toe de voorkeur van coach Francesco Farioli. Is het straks de international van het Nederlands elftal die plaats moet maken voor Wout Weghorst?

Moet Brian Brobbey plaatsmaken voor Wout Weghorst?

Tot voor kort was het vooral Akpom die in verband gebracht werd met een vertrek uit Amsterdam. En de journalist van De Telegraaf stelt: “Met een bandje met drie goals tegen deze Poolse tegenstander (Jagiellonia Bialystok, red.) kan je de markt wel op…”

Presentator Pim Sedee vraagt vervolgens: “Zou Weghorst een grote verbetering zijn ten opzichte van Akpom?” Driessen: “Ik weet echt niet wat Ajax met hem wil als ze hem niet als eerste spits halen. Want hij kan zo als eerste spits aan de slag en dan maakt hij 25 tot 30 goals.”

De ‘beroepszuurpruim’ vervolgt: “Weghorst en Brobbey samen… Dat zie ik niet voor me. En Wim Kieft zei vorige week al terecht: Akpom past veel beter als stand-in voor Brobbey dan Weghorst, maar alles wordt in werking gezet om hem binnen te halen. Voor zijn professionaliteit kun je hem natuurlijk wel gebruiken. Dat hebben ze toen ook met Dusan Tadic gedaan. Hij nam alles en iedereen mee en dat is waar Weghorst voor gehaald wordt.”

Financiële lucht

Een simpel optelsommetje is snel gemaakt, misschien is het wel Brobbey die volgende week nog (in de laatste week van de transferwindow) verkocht wordt. Het zou Ajax in ieder geval verschaffen van wat broodnodige financiële lucht. De marktwaarde van de 22-jarige spits wordt immers geschat op 35 miljoen euro. Nog niet zo heel lang geleden werd hij bij Manchester United genoemd, maar dat is inmiddels natuurlijk in zee gegaan met Joshua Zirkzee.

Brobbey verkopen?

  • Doe maar
  • Nee…
3013+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie