Xavi spreekt verwachtingen uit over ‘mogelijk Gavi-vertrek’

Foto: Xavi spreekt verwachtingen uit over ‘mogelijk Gavi-vertrek’

De toekomst van Gavi lijkt komende zomer volledig open te liggen. Onder meer Bayern München en Chelsea zouden hem dolgraag naar hun club halen, maar volgens Barcelona-trainer Xavi blijft de middenvelder in Catalonië.

Interesse in Gavi

Waar Barcelona het contract van Gavi eerder verlengde tot medio 2026, met daarin een torenhoge transferclausule, bleek de club boven het salarisplafond te handelen. Het zorgde ervoor dat de Spaanse bond de verbintenis als niet rechtsgeldig bestempelde en het vooralsnog onduidelijk is of hij bij Barcelona blijft.

Gavi behoort tot de grootste talenten die momenteel in Europa rondlopen, waardoor veel clubs achter zijn handtekening aanzitten. Volgens verschillende Spaanse media is het clubbestuur van Chelsea dit jaar zelfs al naar Madrid afgereisd om met het management van Gavi om te tafel te zitten en te onderzoeken wat mogelijk is.

Vertrouwen bij Xavi

Xavi heeft de berichtgeving gelezen, maar verwacht niet dat Gavi de club deze zomer al vaarwel gaat zeggen. De oefenmeester is gecharmeerd van zijn speler en probeert hem het vertrouwen te geven dat hij nodig heeft. “Ik kan niet in het hoofd van anderen kijken, maar ik denk dat Gavi in geen enkel ander team zo gelukkig zou zijn als bij Barcelona”, vertelt hij op de persconferentie.

“Hij is een zeer belangrijke speler voor onze ploeg en iemand die mij persoonlijk enthousiast maakt. Zijn toekomst ligt bij Barcelona: nergens anders zou hij zo gelukkig zijn”, zo benadrukt Xavi nog maar eens. Barcelona hoopt deze zomer nog wel een aantal spelers aan de selectie toe te voegen om volgend seizoen klaar te zijn voor de Champions League.

Wint Barcelona van Getafe?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vertrekt Gavi deze zomer bij Barcelona?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik denk het niet
335+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie