Youri Baas heeft duidelijke ‘Rugani-boodschap’

Foto: Youri Baas heeft duidelijke ‘Rugani-boodschap’

Youri Baas maakt vooralsnog opvallend veel minuten in het shirt van Ajax en ook tegen Jagiellonia Bialystok was hij weer van de partij. Verandert dat straks als huuraanwinst Daniele Rugani helemaal wedstrijdfit is? De jongeling is in ieder geval niet bang voor de Italiaan.

Baas: ‘Komst Daniele Rugani alleen maar goed’

First things first, Baas wil niet zeggen dat het nog spannend wordt in de Europa League-voorronde, maar… “We hadden er wel veel meer moeten scoren natuurlijk”, tekent Przemyslaw Langier namens SoccerNews op. Wat deed Ajax zo goed in Polen? “We waren de eerste zestig minuten volledig in controle. We speelden alleen maar op hun helft en hadden ik weet niet hoeveel schoten. Negentien? Als je dan maar vier goals maakt…”

De Amsterdammers kregen wel een tegengoal om de oren: “Het was een korte corner. Het ging snel. Ik denk dat we niet snel genoeg uitkwamen, maar het was een klutsbal.” Wéér een tegendoelpunt uit een standaardsituatie… “Of we daar iets niet goed doen? Daar doen we iets niet goed.” Toch kunnen we ‘NAC’ en ‘Jagiellonia’ volgens Baas niet met elkaar vergelijken: “Bij NAC was het meer een overload, dus dat is wel verschillend. Maar het klopt wel, het zijn twee goals uit standaardsituaties en verder hadden we het onder controle.”

De verdediger heeft een goed gevoel over de progressie die Ajax maakt: “Deze wedstrijd waren we voor mijn gevoel heel erg dominant. Vooral de eerste helft. Dan heb je de drang om meer te scoren. Om meer aan te vallen. Om meer te scoren.”

Basisspeler?

Baas speelde een goede wedstrijd (en kon niets doen aan de tegengoal). Farioli blijft hem ook opstellen, maar het is een gegeven dat men in Amsterdam Rugani aangetrokken heeft. Verandert dat wat aan de status van de jongeling? “Ik ben nu basisspeler, maar dat moet niet leiden tot gemakzucht.” En Rugani? “Dat is alleen maar goed. Jakov is natuurlijk weg, Medic. Daniele is er nu bij gekomen, maar dat is alleen maar goed.”

Gaat Rugani gewoon spelen?

  • Ja
  • Nee
1087+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie