‘Zevental kandidaten voor Southgate-opvolging’

Foto: ‘Zevental kandidaten voor Southgate-opvolging’

In de Britse media wordt volop gespeculeerd over de toekomst van de Engelse bondscoach Gareth Southgate. De keuzeheer van de Three Lions wilde zelf niet direct na de verloren EK-finale een besluit nemen over zijn toekomst, maar als het aan Jamie Carragher ligt blijft Southgate gewoon aan. Al worden er in de Britse kranten ook al veel potentiëles opvolger genoemd.

Southgate krijgt bijval, veel potentiële opvolgers

Carragher vertelde bij Sky Sports dat Engeland hem sinds lange tijd op een eindtoernooi weer eens tegenviel. “Met Spanje heeft de beste ploeg gewonnen. Ik ken Gareth niet, maar hij heeft vier eindrondes geleid en dit was de eerste die me teleurstelde. Hij krijgt kritiek omdat hij te voorzichtig zou zijn, te verdedigend, maar in de afgelopen toernooien hebben we het goed gedaan. Deze keer niet.”

De voetbalanalist vindt het dan ook niet nodig dat Southgate moet opstappen. “Ik wil graag dat hij blijft, al zou ik het snappen als hij nu besluit te vertrekken. Hij wordt wel heel hard aangepakt. Ik ben ook benieuwd wie er na hem in durft te stappen, want je moet het volgende EK of WK winnen om als succescoach te worden gezien. En wij zijn geen land dat prijzen wint, we zijn geen Brazilië. De topmanagers zullen echt niet op Engeland zitten te wachten.”

Inmiddels wordt er door de Britse kranten al volop gespeculeerd over een mogelijke opvolger. Zo passeren in The Guardian al meerdere namen de revue. Eddie Howe, Graham Potter en Thomas Tuchel zouden de voornaamste kandidaten zijn om Southgate op te volgen, maar ook namen als Mauricio Pochettino, Lee Carsley, Steven Gerrard en Frank Lampard worden op de kandidatenlijst gezet.

Moet Engeland verder gaan met Southgate?

  • Ja, moet gewoon aanblijven
  • Nee, moeten ze vervangen
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie