Zirkzee zag kersverse ploegmaat schitteren bij Nederland-Engeland: “Ongelofelijk”

Foto: Zirkzee zag kersverse ploegmaat schitteren bij Nederland-Engeland: “Ongelofelijk”

Joshua Zirkzee heeft een inkijkje gegeven in de hectische periode die hij meemaakte, met het EK in Duitsland en zijn afgeronde transfer naar Manchester United. Tijdens de halve finale op de eindronde viel hem trouwens een speler op bij Nederland-Engeland die hij op Old Trafford gaat treffen.

Joshua Zirkzee was tijdens de halve finale van het EK erg onder de indruk van Kobbie Mainoo

“Ik kan niet wachten om te beginnen”, sprak Zirkzee bij MUTV. Na een goed gesprek met Erik ten Hag besloot de aanvaller voor United te kiezen. Daar is de Schiedammer vastberaden om te slagen. “Ik wil hier gewoon elke dag beter worden. Daar ga ik alles voor doen.”

Zirkzee vierde al vakantie toen hij alsnog werd opgeroepen als vervanger voor het EK. In de kwartfinale maakte hij zijn debuut voor het Nederlands elftal. “Het was als een rit in een achtbaan. Ik ben echt heel blij om hier te zijn. Ik ga nu nog even van een korte vakantie genieten, wat ontspannen en dan kom ik hier terug om aan de slag te gaan.”

Creatieve entertainer

Zirkzee wordt gevraagd naar zijn sterke punten als speler. “Ik ben een creatieve speler. Ik ben comfortabel aan de bal en soms wat onvoorspelbaar. Of ik een entertainer ben? Laten we stellen dat je als team moet entertainen, niet als individu.”

Met Oranje strandde Zirkzee in de halve finale waar Engeland te sterk was (2-1). Mede door de inbreng van een kersverse ploeggenoot. “Kobbie Mainoo. Hij was echt geweldig die wedstrijd. Ongelofelijk. Ik zag het en sprak er met mijn teamgenoten op de bank al over. Ik kijk ernaar uit met hem te spelen.”

Zie je Zirkzee snel een vaste basisplaats veroveren?

  • Natuurlijk wel
  • Kan nog lastig worden
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie