Ziyech gaat los op Instagram: “Fuck…”

Foto: Ziyech gaat los op Instagram: “Fuck…”

Hakim Ziyech werd geboren in Nederland, heeft Marokkaanse roots en voetbalt in Turkije, bij Galatasaray. De oud-Ajacied voelt zich echter betrokken bij het conflict tussen Israël en Palestina in de Gazastrook, zien we op zijn profiel op het sociale medium Instagram.

Hakim Ziyech op Instagram: “Fuck Israël”

Via Instagram Stories uit de aanvallende middenvelder annex buitenspeler namelijk een duidelijke boodschap: “Fuck Israël en alle landen die dat land steunen…” Daarnaast zien we ‘Free Palestina’ staan. In een eerder stadium plaatste de voormalige Ajax-sterspeler al de leus: ‘from the river to the see, Palestine will be free‘.

Vorig seizoen werd Galatasaray kampioen en omwikkelde Ziyech zich met de Palestijnse vlag. Journalist Tahar Taouil noemde die actie een ‘levendig voorbeeld van geloof in de rechtvaardige Palestijnse zaak en steun aan de onderdrukten die uitgeput zijn door de Israëlische oorlogsmachine’.

Toekomst

Hakim Ziyech staat nog altijd onder contract bij Cim Bom Bom, al waren er tegen het einde van de afgelopen transferperiode meerdere geruchten over zijn toekomst. De 31-jarige technicus maakte een slechte beurt in de Champions League en was debet aan de uitschakeling van zijn club, waarna een medium als HaberTurk schreef: “Ziyech staat niet op het veld. Hij rent niet, hij jaagt niet. Ziyech is fysiek erg zwak. Als we kijken naar de twee wedstrijden kon Galatasaray niet het voetbal laten zien om de Champions League te halen. Fouten van de coach hebben hiervoor gezorgd.”

De nummer tien werd gelinkt aan een terugkeer in de Johan Cruijff ArenA én aan een transfer naar Saudi-Arabië, maar daar kwam dus uiteindelijk niets van.

Snap jij de boodchap van Ziyech?

  • Ik wel
  • Ik niet
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie