Turkiye
6 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Ziyech toont waarde voor Marokko

Marokko heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in de WK-kwalificatiefase. Mede dankzij Hakim Ziyech wonnen de Atlas Lions met 2-1 van Zambia.

Marokkanen winnen in WK-kwalificatie

Ziyech benutte in de vijfde minuut een strafschop namens Marokko. Voor de in Nederland geboren linkspoot was het zijn 23ste doelpunt als A-international. De middenvelder annex aanvaller speelde pas vijftig interlands, waardoor hij een zeer fraai moyenne haalt.

De negentienjarige Eliesse Ben Seghir verdubbelde de Marokkaanse voorsprong in de 67ste minuut. Edward Chilufya wist Zambia nog wel terug in de wedstrijd te brengen, maar diens aansluitingstreffer had uiteindelijk geen gevolgen voor de thuisploeg.

Marokko gaat aan kop in de kwalificatiefase voor het WK van 2026. Dit eindtoernooi zal worden afgewerkt in Canada, Mexico en de Verenigde Staten.