Klaassen de grote man bij terugkeer in ArenA

Foto: Klaassen de grote man bij terugkeer in ArenA

Davy Klaassen is terug bij Ajax en trok tegen Fortuna Sittard (5-0) meteen alle aandacht. De verloren zoon bleek onverminderd populair en werd met open armen ontvangen bij zijn rentree in de Johan Cruijff Arena. SoccerNews observeerde het vanaf de tribune.

Verslag van rentree Davy Klaassen tegen Fortuna Sittard

Hij staat pas één dag onder contract bij Ajax, maar trainde al een week mee en sloot direct aan bij de wedstrijdselectie. Trainer Francesco Farioli liet vooraf al doorschemeren dat Davy Klaassen hoogstwaarschijnlijk minuten zou maken tegen Fortuna Sittard. De supporters konden bijna niet wachten. Voordat Klaassen één stap op het veld had gezet, was hij woensdagavond al de grote man. Toen zijn naam werd genoemd bij het lijstje wisselspelers, kreeg hij voor de eerste keer een massaal applaus van de supporters in de Johan Cruijff Arena en werd hij toegezongen door de F-Side. In de zeventiende minuut zette de harde kern achter de goal opnieuw in: ‘Davy Klaassen, olé, olé, olé’. Iemand van de F-Side had een megafoon meegenomen. Het was wachten op het grote moment van de dag. 

Hang naar betere tijden

Vlak voor rust komt Klaassen uit de dug-out om warm te lopen, en opnieuw krijgt hij een applaus. Zelden klapt de gehele Johan Cruijff Arena zo massaal voor een paar sprintjes langs de kant van het veld. Enerzijds toont het de populariteit van Ajax, anderzijds het verlangen van de supporters naar positiviteit binnen hun club. De terugkeer van een oud-speler doet altijd denken aan de goede tijden. Dat hij vorig jaar vertrok omdat hij niet langer onder Maurice Steijn op de bank wilde zitten, is allang weer vergeven en vergeten. De spanddoeken met zijn naam erop zeggen genoeg.

Klaassen vlak voor zijn invalbeurt.

Het grote moment

Klaassen kreeg nog wat laatste instructies van assistent-trainer Daniele Cavalletto. De supporters zagen het op groot scherm en moedigden zijn invalbeurt aan met een applaus. Klaassen moest nog even wachten tot hij het veld kon betreden en werd ondertussen toegezongen. ‘Davy Klaassen, olé, olé, olé.’ In de tussentijd ging het spel verder en scoorde Youri Baas de 3-0. Dat leverde een opvallend moment op. In plaats van gejuich voor het doelpunt, klonk er vanaf de F-Side weer gezang voor Klaassen. De hoofdrolspeler zelf klapte vanaf de kant voor het doelpunt van zijn ploeggenoot.

Kian Fitz-Jim werd naar de kant geroepen. De stadionspeaker kondigde zijn vervanger enthousiast aan. ‘Hij is thuis, met nummer achttien, Davyyy Klaaassen.’ Met een sprintje naar de middencirkel begon Klaassen zijn derde periode bij Ajax. Daniele Rugani en Baas kwamen naar hem toe om hem een knuffel te geven. Niet lang daarna kwam Klaassen voor het eerst aan de bal. U raadt het al: gejuich. Hij gaf de bal af, kreeg hem terug, gejuich. En nog een keer. Daarna: ‘Davy Klaassen, olé, olé, olé.’

Dromen van een doelpunt

Voor een gelukkig einde van de sprookjesavond hoefde Klaassen alleen nog maar een doelpunt te maken. Bij iedere halve kans hielden de supporters hun adem in. Een voorzet richting Klaassen werd onderschept, maar in gedachten zagen de Ajax-supporters Klaassen al scoren en richting de tribune rennen. De middenvelder liep even later onder een hoge voorzet door, maar een lange ‘ooooeh’ galmde al door het stadion, gevolgd door applaus. 

Ondertussen was ook Wout Weghorst ingevallen, op papier geen concurrent van Klaassen, maar vandaag wel in de strijd om de aandacht van het publiek. Hij werd bij de laatste thuiswedstrijd als toeschouwer al als de redder van Ajax onthaald en ook bij zijn eerste minuten weer hartelijk welkom geheten. De omroeper van de F-Side startte een ander liedje: ‘Tututudu, Woutje Weghorst, tututudu.’ Branco van den Boomen probeerde het feestje voor de fans compleet te maken en gaf een lobje om de twee aanwinsten te laten scoren, maar ze kwamen er allebei niet bij. Klaassen sloeg zijn handen voor zijn gezicht. Dit was dé kans om het stadion te laten ontploffen en zijn rentree onvergetelijk te maken.

Helaas voor het verhaal scoorden Weghorst en Klaassen allebei niet. Wel konden de supporters nog één laatste keer juichen door een voorzetje van de stadionspeaker. ‘De Ajacied van de wedstrijd is geworden, met rugnummer achtien: Davyyy Klaaassen.’ Het laatste applaus van de dag was tot slot voor de hoofdrolspeler zelf. Bij het afsluitende rondje van de Ajax-selectie langs de tribunes duwde Remko Pasveer Klaassen naar voren en kreeg hij de kans om het publiek te bedanken, met een applaus.

Niet gescoord, wel geliefd en dus Man of the Match.

Goede aanwinst voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:13
2+
‘Van Dijk is een van de beste Liverpool-verdedigers ooit’
15:46
26+
Been uit kritiek op Legioen: “Op alle slakken zout gelegd”
15:25
77+
Sc Heerenveen-selectie maakt statement naar Van Persie
15:05
272+
Onzeker Feyenoord rekent tegen Bayer Leverkusen op één zekerheid
15:01
57+
Ihattaren aan de slag bij RKC Waalwijk
14:46
10+
Frimpong haalt herinneringen op bij terugkeer in Kuip
14:30
34+
Priske verklaart vormdip: “Heeft te maken met verwachtingen”
14:11
89+
Farioli maakt opvallende keuze: “Dát zou je denken”
13:44
5+
Ex-Willem II’er Alexander Isak geblesseerd: ‘Niet bij duel tegen Fulham’
13:24
13+
Anderlecht stuurt Deense coach de laan uit na verlies tegen Genk
13:17
114+
Baas onthult: ‘Door video’s van hem worden ik en Ajax beter’
13:00
36+
Meevaller Erik Ten Hag: twee topspelers trainen weer mee
12:51
15+
PSG-coach Luis Enrique: ‘Ik heb meer geleden dan tijdens een bevalling’
12:30
51+
Ex-Arsenalspits opgepakt voor drugssmokkel op vliegveld
11:50
162+
Perez niet overtuigd van Ajacied: ‘Ajax moet hem verkopen’
11:34
1130+
Vermoedelijke opstelling Feyenoord tegen Bayer Leverkusen: Priske volgt Slot
11:30
286+
‘Van Bronckhorst aast met Besiktas op PSV’er’
11:24
87+
Voorbeschouwing Feyenoord – Bayer Leverkusen: Rotterdammers direct aan de bak
11:15
35+
Kun je Slot en Priske vergelijken? “Mensen gaan ervan uit dat…”
11:00
171+
Klaassen de grote man bij terugkeer in ArenA
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie