Nederland
2 juli 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Zwitserland heeft geen kind aan zwak Italië

Italië heeft op zaterdagavond een modderfiguur geslagen op het Europees kampioenschap in Duitsland, een fataal modderfiguur. Of: je kunt het ook omdraaien, het sterke Zwitserland zegevierde nóg een keer op EURO 2024 en heeft de kwartfinale bereikt!

Zwitserland vermorzelt Italië

Mattia Zaccagni was dé reden dat Italië überhaupt in de achtste finale stond, maar de matchwinner tegen Kroatië moest deze zaterdag genoegen nemen met een plekje in de dug-out, waar Stephan El Shaarawy opeens speelde… Assistgever (op Zaccagni) Riccardo Calafiori mocht niet meedoen wegens een schorsing, waar Internazionale-back Federico Dimarco niet in actie kon komen wegens een blessure.

Vanaf minuut één liet de regerend Europees kampioen zich het kaas van het brood eten. Al heel vroeg in de wedstrijd moest Gianluigi Donnarumma in actie komen om een doelpunt van Breel Embolo te voorkomen en voorin konden de Azzurri geen vuist maken. De 1-0 van Remo Freuler was dan ook terecht en op slag van rust had het ook 2-0 kunnen worden, maar ook Fabian Rieder stuitte op Donnarumma, de enige die zijn niveau wél haalde bij de Italianen.

Onmachtig

Na één minuutje spelen in de tweede helft was het echter al over en sluiten voor Italië. Althans, één minuutje? Dertig seconden! Ruben Vargas krulde de bal prachtig in de kruising en zijn doelpunt was eigenlijk de beslissing. Want, zoals we hierboven al schreven: de Italianen waren totáál onmachtig en konden gewoonweg helemaal niets creëren. De overwinning van Zwitserland kwam dan ook niet meer in gevaar. Geen seconde.

Scoreverloop: 1-0 (37′) R. Freuler, 2-0 (46′) A. Vargas