Zwitserse topclub FC Zürich was zeer concreet voor Dylan Vente

Foto: Zwitserse topclub FC Zürich was zeer concreet voor Dylan Vente

Tijdens de afgelopen transferwindow was het lang de vraag voor welke club toenmalig Roda-spits Dylan Vente (24) zou kiezen. Het werd uiteindelijk het Schotse Hibernian, maar nu blijkt dat ook de Zwitserse topclub FC Zürich de ex-Feyenoorder heel graag wilde hebben. Dat bevestigen bronnen binnen de Limburgse koploper van de Keuken Kampioen Divisie tegenover SoccerNews.nl.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Zowel Zürich, op dit moment koploper in de Zwitserse hoogste klasse maar vorig seizoen op een teleurstellende achtste plaats geëindigd, alsook Hibernian waren als enige twee clubs zeer concreet om Vente – die tientallen doelpunten voor Roda JC maakte – over te nemen.

Beide clubs gingen in onderhandeling met de leiding van de Limburgse club om de kleine goalgetter, die de jeugdopleiding bij Feyenoord doorliep en daar ook het eerste elftal haalde, vast te kunnen gaan leggen. Er moest echter een akkoord bereikt worden over een transfersom van meerdere tonnen.

Uiteindelijk beten de Zwitsers in het stof en koos Vente ervoor om een meerjarig contract te tekeken bij Hibs en samen met zijn partner te verkassen naar Schotland. Hibernian, dat zich afgelopen seizoen nog plaatste voor de Conference League, kende in de Schotse competitie tot nu toe een matige seizoenstart.

In tien wedstrijden werden pas tien punten gepakt, al werd er afgelopen weekend knap met 0-0 gelijkgespeeld in eigen huis tegen koploper en tevens Champions League-deelnemer Celtic. De talentvolle Vente, die in het verleden ook nog even voor RKC speelde, maakte tot op heden in negen duels waarin hij in totaal mocht opdraven, twee doelpunten voor Hibernian uit de stad Edinburgh.

Dylan Vente heeft met Hibernian een goede keuze gemaakt

  • Eens
  • Oneens
222+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie