Aaron Meijers

Leeftijd: 36

Het laatste nieuws over Aaron Meijers

Aaron Meijers is een Nederlandse linksback. In de zomer van 2023 verliet hij Sparta Rotterdam voor een hereniging met RKC Waalwijk.

  • Meijers speelt momenteel voor RKC Waalwijk
  • De verdediger kwam eerder uit voor FC Volendam, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam
  • Hij veroverde tweemaal de Eerste Divisie-titel
  • Meijers trainde in 2012 mee met de Oranje-selectie

Clubcarrière Aaron Meijers

Meijers werd op 28 oktober 1987 ter wereld gebracht in Delft. De linkspoot begon zijn voetbalcarrière in de clubkleuren van AVV Andijk, waar hij de aandacht van FC Volendam op zich vestigde. Bij Het Andere Oranje doorliep hij vervolgens de volledige jeugdopleiding.

Debuut voor FC Volendam

Op 27 oktober 2006 maakte Meijers zijn debuut als profvoetballer. In de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles zette de vleugelverdediger zijn eerste stappen in het betaald voetbal. Hij groeide uit tot een vaste selectiespeler van FC Volendam. Als basisspeler maakte hij ook deel uit van het team dat in het seizoen 2007-2008 als kampioen promotie naar de Eredivisie wist af te dwingen.

Met FC Volendam bereikte Meijers in 2009 de halve finale van de KNVB Beker. Datzelfde jaar degradeerde zijn team evenwel uit de Eredivisie, waardoor het avontuur beperkt bleef tot één seizoen. Ondanks de sportieve deceptie besloot de verdediger om nog twee seizoenen in het vissersdorp actief te blijven. In totaal mocht hij meer dan 130 officiële wedstrijden afwerken voor de Noord-Hollanders (vier doelpunten).

Promotie met RKC

Meijers vertrok in de zomer van 2010 naar RKC Waalwijk, dat inmiddels eveneens was gedegradeerd. Op 13 augustus van dat jaar maakte de linksback zijn debuut in de bloedeloze uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (0-0). Scoren deed hij op 13 december 2010 voor het eerst in Brabantse dienst. Fortuna Sittard werd daarvan het slachtoffer, maar de Limburgers stapten wel als winnaar van het veld: 2-3. Met RKC bereikte Meijers de halve finale van de KNVB Beker, waarin Ajax een maatje te sterk bleek (5-1).

Een historische finaleplaats zat er dus niet in voor RKC, dat zich middels het kampioenschap wel verzekerde van een snelle Eredivisie-rentree. Met een negende plaats wist de Waalwijkse formatie zich voortreffelijk te handhaven in het seizoen 2011-2012. Met 39 gespeelde wedstrijden in alle competities (drie doelpunten) bleef Meijers een vaste waarde in het geel en blauw. Ook fungeerde hij meermaals als aangever.

Acht seizoenen bij ADO

Meijers verdiende na twee seizoenen RKC Waalwijk een overstap naar ADO Den Haag. De residentieclub liet de linkervleugelverdediger op 12 augustus 2012 debuteren in de Eredivisie-wedstrijd tegen Vitesse (2-2). Zijn eerste doelpunt voor de Hagenaars maakte hij ruim een jaar later, op 18 augustus 2013, tijdens het bezoek aan NAC Breda (1-2 zege). Teamgenoot Michiel Kramer maakte in Breda vlak voor tijd het winnende doelpunt.

Bij ADO Den Haag groeide Meijers uit tot een vaste waarde. In zijn tweede seizoen mocht hij al meermaals de aanvoerdersband dragen, maar in augustus 2016 werd hij definitief gepromoveerd tot leider van het team. Bondscoach Louis van Gaal zorgde in oktober 2012 zelfs voor een verrassing door de verdediger op te nemen in de Oranje-selectie. Samen met clubgenoot Jens Toornstra mocht hij meetrainen om sessies met twee elftallen mogelijk te maken.

Tussen 2012 en 2020 speelde Meijers maar liefst 253 officiële wedstrijden namens ADO Den Haag. De linkspoot was daarin goed voor zeven doelpunten en 29 assists. “De geboren Delftenaar was vrijwel altijd fit en miste, op een periode in het seizoen 2016/2017 na, bijna nooit een wedstrijd”, schreef de Haagse formatie bij diens vertrek op het digitale thuis.

Play-offs met Sparta

ADO Den Haag ontsnapte in 2020 dankzij de coronacrisis aan degradatie uit de Eredivisie. Een jaar later ging het alsnog mis voor de club, maar op dat moment was Meijers al vertrokken. Na acht seizoenen vertrok de oudgediende op huurbasis naar Sparta Rotterdam, dat hem medio 2021 permanent aan de selectie toevoegde. Zijn debuut voor De Kasteelheren maakte hij op 19 september 2020 in de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Vitesse. Met Sparta bereikte hij in 2021 de play-offs om Europees voetbal, maar Feyenoord bleek daarin te sterk.

Sparta Rotterdam zorgde in het seizoen 2022-2023 voor een stunt door mee te draaien in de subtop van Nederland. Onder leiding van Maurice Steijn bereikte men opnieuw de play-offs om Europees voetbal, maar in de finaleronde moest men nipt buigen voor FC Twente. Meijers stond gedurende deze periode weer in de basis bij de Spangenaren, hoewel hij dat seizoen meermaals op de bank moest plaatsnemen. Over een periode van drie seizoenen liep zijn teller op naar 57 gespeelde wedstrijden in alle competities.

Aaron Meijers (Sparta Rotterdam)
In actie voor Sparta Rotterdam (Pro Shots)

Terugkeer bij RKC

In de zomer van 2023 besloot Meijers terug te keren naar RKC Waalwijk. Op 26 augustus van dat jaar maakte de linksback zijn rentree voor de Brabanders in de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen NEC. Zijn team maakte een moeizaam seizoen door, maar wist zich desondanks te verzekeren van een langer Eredivisie-verblijf. Met 29 gespeelde wedstrijden (zes doelpunten) groeide de Delftenaar andermaal uit tot een zekerheidje.

Laatste update: 8 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie