Aimé Omgba

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Aimé Omgba

Aimé Omgba is een Nederlandse aanvallende middenvelder met Kameroense roots. In september 2024 verruilde hij NAC Breda voor AA Gent.

  • Omgba speelt momenteel voor AA Gent
  • De middenvelder kwam in 2024 over van NAC Breda
  • Hij promoveerde eerder dat jaar naar de Eredivisie
  • Omgba speelde in de jeugd van Feyenoord en NEC

Clubcarrière Aimé Omgba

Aimé Ntsama Omgba werd op 22 oktober 2002 op de wereld gezet in Leiden. De rechtspoot zette zijn eerste stappen op het voetbalveld van RCL Leidendorp, waarna hij in 2012 overstapte naar de jeugdopleiding van Feyenoord. In Rotterdam-Zuid doorliep de middenvelder verschillende jeugdelftallen, maar een doorbraak bleef uit. Via NEC (2020-2021) kwam hij uiteindelijk terecht bij NAC Breda.

Promotie met NAC

Omgba maakte op 6 januari 2023 zijn debuut in het betaald voetbal. Met NAC Breda mocht de middenvelder na 65 minuten invallen in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV (2-1 overwinning). Zijn eerste doelpunt voor de Parel van het Zuiden maakte de Leidenaar op 31 maart in de met 1-3 gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Scoren deed hij eveneens in de playoff-wedstrijd tegen FC Emmen (1-2 nederlaag). NAC werd uitgeschakeld in de halve finale, maar met 23 officiële optredens in een halfjaar was er wel sprake van diens doorbraak.

Door een knieblessure moest Omgba de start van het seizoen 2023-2024 missen. De middenvelder groeide desondanks uit tot een vaste waarde, met prima statistieken als beloning. In 32 officiële wedstrijden produceerde hij acht doelpunten en zeven assists. Eén van die doelpunten maakte hij in de finaleronde van de play-offs om promotie/degradatie tegen Excelsior (6-2 zege). De 4-1 nederlaag in Rotterdam volstond vervolgens om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen.

Aimé Omgba (NAC Breda)
Juichend voor NAC Breda (Pro Shots)

Transfersoap

In de zomer van 2024 ontstond een heuse transfersoap. AA Gent toonde serieuze belangstelling voor Omgba en wilde zelfs het Bredase transferrecord verbreken, maar uiteindelijk ketste de transfer af. Vanuit het spelerskamp werd NAC verantwoordelijk gehouden voor deze kwestie. Zo schreef De Telegraaf kritische artikelen, tot onbegrip van een aantal supporters. Kamp-Omgba wist de gelichte optie in zijn contract evenwel terug te draaien, waarna de deal op 4 september tóch rond kwam.

Omgba tekende bij AA Gent een vijfjarig contract.

Laatste update: 4 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie