Antef Tsoungui

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Antef Tsoungui

Antef Tsoungui is een Belgische centrumverdediger met Italiaanse en Kameroenese roots. In de zomer van 2023 verruilde hij Brighton & Hove Albion voor Feyenoord, dat hem medio 2024 aan OH Leuven verhuurde.

  • Tsoungui speelt momenteel voor OH Leuven
  • De verdediger is uitgeleend door Feyenoord
  • Hij speelde eerder voor Brighton & Hove Albion en FC Dordrecht
  • Tsoungui is jeugdinternational voor België

Clubcarrière Antef Tsoungui

Tsoungui werd op 30 december 2002 geboren in de Belgische hoofdstad Brussel. Zijn vader heeft een Kameroenese roots, waar zijn moeder Italiaanse roots heeft. Op vijfjarige leeftijd vertrok hij met zijn gezin naar Engeland om in Crawley een nieuw leven te beginnen. Op Britse podium wist de rechtspoot zich in de kijker te spelen op het voetbalveld. Via Chelsea verdiende de verdediger in 2018 een overstap naar Brighton & Hove Albion.

Debuut voor Brighton

Op 24 augustus 2021 maakte Tsoungui zijn debuut in het betaald voetbal. Met Brighton & Hove Albion mocht de geboren Belg meteen negentig minuten aantreden in de League Cup-wedstrijd tegen Cardiff City (0-2 zege). Manager Graham Potter deed nadien geen beroep meer op hem. In oktober 2021 en augustus 2022 zat de verdediger nog wel bij de wedstrijdselectie voor een League Cup-duel, maar tegen zowel Leicester City als Forest Green bleef nieuwe speeltijd uit.

Tsoungui bleef steken op één wedstrijd in de hoofdmacht van Brighton & Hove Albion. Wel speelde de rechtsbenige verdediger meer dan vijftig wedstrijden voor de Onder-23 selectie van The Seagulls. Vanwege het geringe perspectief besloot de Premier League-club hem in januari 2023 voor een halfjaar onder te brengen bij de Belgische tweedeklasser Lommel SK.

Verhuurd aan Lommel SK

Op 3 februari 2023 maakte Tsoungui zijn debuut voor Lommel SK, dat tegen RSCA Futures (tweede team van Anderlecht) bleef steken op een 2-2 gelijkspel. Tot en met half maart liep zijn aandeel op naar vijf gespeelde wedstrijden. Met Groen-Wit wist hij lijfsbehoud af te dwingen via de degradatieronde (zeven punten uit vier wedstrijden).

Antef Tsoungui (FC Dordrecht)
Als speler van FC Dordrecht (Pro Shots)

Via Feyenoord naar FC Dordrecht

In de zomer van 2023 maakte Tsoungui de overstap naar Feyenoord. De verdediger ondertekende in De Kuip een tweejarig contract met optiejaar. Door de Rotterdammers werd hij meteen uitgeleend aan eerstedivisionist FC Dordrecht. In zijn debuutwedstrijd tegen NAC Breda (2-2) wist de Belg zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal te produceren. Trainer Michele Santoni gunde hem in het seizoen 2023-2024 in 28 van de 38 competitiewedstrijden speeltijd.

Met FC Dordrecht plaatste Tsoungui zich voor de play-offs om promotie/degradatie. Zijn team werd gezien als serieuze kanshebber, maar verloor al in de eerste ronde van FC Emmen. Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2024-2025 sloot hij zich aan bij de A-selectie van Feyenoord. In augustus 2024 besloot de club hem echter opnieuw te verhuren, met ditmaal OH Leuven als bestemming.

Verhuurd aan OH Leuven

Tsoungui maakte op de laatste dag van augustus 2024 zijn debuut voor OH Leuven. In de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Standard Luik viel de Feyenoord-huurling na 77 minuten in voor Hamza Mendyl.


Interlandcarrière Antef Tsoungui

Tsoungui heeft meerdere vertegenwoordigende jeugdelftallen van België doorlopen. Op 4 juni 2024 debuteerde de verdediger voor de Onder-21, dat een 2-2 gelijkspel noteerde tegen de leeftijdsgenoten van Marokko. Hij maakte de negentig minuten vol.

Laatste update: 5 september 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie