Boyd Reith

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Boyd Reith

Boyd Reith is een Nederlandse rechtsback. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Roda JC Kerkrade naar Sparta Rotterdam.

  • Reith speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De rechtsback kwam eerder uit voor Helmond Sport en Roda JC Kerkrade
  • Hij heeft daarnaast een verleden in de jeugdopleiding van Feyenoord
  • Reith is een voormalig jeugdinternational van Nederland

Clubcarrière Boyd Reith

Reith werd op 5 mei 1999 geboren in Rotterdam. De rechtspoot begon zijn voetbalcarrière in de clubkleuren van VV Groeneweg. In 2010 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord, maar de vleugelverdediger doorliep niet het gehele traject op Varkenoord. Na een verblijf van negen jaar maakte hij de overstap naar stadgenoot Sparta Rotterdam.

Bij Sparta Rotterdam mocht Reith aantreden in de Jong-selectie. Op 24 augustus 2019 maakte hij zijn debuut in de Tweede Divisie tijdens de met 4-2 verloren uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. Zijn eerste doelpunt op het derde niveau van Nederland maakte de rechtsback op 15 september in de thuiswedstrijd tegen SV TEC Tiel (3-1 overwinning). In het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 speelde hij 22 wedstrijden (vier doelpunten).

Debuut voor Helmond Sport

Reith vertrok in de zomer van 2020 bij Sparta Rotterdam, waar hij eenmaal tot de wedstrijdselectie van het eerste team behoorde. De verdediger besloot zijn loopbaan voort te zetten bij Helmond Sport. Op 29 augustus 2020 debuteerde hij in de uitwedstrijd tegen TOP Oss (1-2 zege) voor diens nieuwe werkgever. De Rotterdammer bewees op 2 januari 2021 zijn meerwaarde door twee assists af te leveren in de met 5-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Tussen 22 januari en 16 februari 2021 produceerde Reith zelfs in drie opeenvolgende duels van Helmond Sport een assist. In zijn eerste contractjaar leverde hij er in totaal zeven in 37 wedstrijden. De rechtspoot was in zijn tweede seizoen goed voor twee doelpunten en drie assists in 36 wedstrijden. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 18 maart 2022 in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

Boyd Reith (Roda JC)
In actie voor Roda JC (Pro Shots)

Bijna gepromoveerd met Roda

In de zomer van 2022 maakte Reith de overstap van Helmond Sport naar Roda JC Kerkrade. De Limburgers lieten hem op 5 augustus debuteren in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (0-2 zege). In zijn 36ste en laatste wedstrijd van het seizoen 2022-2023 produceerde de vleugelverdediger zijn eerste doelpunt voor De Koempels, die tegen Willem II bleven steken op een 2-2 gelijkspel. Roda presteerde tegenvallend en greep zelfs naast een ticket voor de play-offs om promotie/degradatie.

Het seizoen 2023-2024 verliep beduidend beter. Roda JC draaide een sterk seizoen en dacht na de voorlaatste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie zeker te zijn van promotie, maar de stadionspeaker bleek te enthousiast te zijn geweest. De euforie verdween een week later als sneeuw voor de zon. Een 2-0 nederlaag bij FC Groningen betekende geen directe promotie, maar play-offs. De aangeslagen Limburgers verloren daarin roemloos van NAC Breda (3-1 uit, 0-5 thuis). Reith speelde veertig wedstrijden mee, waarin hij één doelpunt en vijf assists noteerde.

Terugkeer bij Sparta

Reith vertrok medio 2024 transfervrij bij Roda JC Kerkrade. De rechtsback tekende een contract voor drie seizoenen bij Sparta Rotterdam, waar hij terugkeerde op het oude nest. Op 11 augustus debuteerde hij met een doelpuntloos gelijkspel tegen Heracles Almelo dan toch in de A-selectie van De Kasteelheren.


Interlandcarrière Boyd Reith

Reith heeft een bescheiden carrière als jeugdinternational achter de rug. Tussen september 2015 en mei 2016 speelde hij in totaal negen wedstrijden voor de Onder-17 van Nederland. Hij speelde op het jeugd-EK van 2016 twee wedstrijden, waaronder de halve finale tegen Portugal (0-2 nederlaag).

Laatste update: 27 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie