Brian De Keersmaecker

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Brian De Keersmaecker

Brian De Keersmaecker is een Belgische middenvelder. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van FC Eindhoven naar Heracles Almelo.

  • De Keersmaeacker speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De middenvelder kwam eerder uit voor Koninklijke Beerschot VA en FC Eindhoven
  • Met de club uit Antwerpen promoveerde hij naar de Jupiler Pro League

Clubcarrière Brian De Keersmaecker

De Keersmaecker werd op 6 mei 2000 geboren in het Belgische Bornem. De rechtsbenige middenvelder trapte zijn voetbalcarrière af in het shirt van KVC Willebroek-Meerhof. Via Germinal Beerschot en Club Brugge sloot hij uiteindelijk aan bij de selectie van KFCO Beerschot Wilrijk.

Doorbraak in België

Op 13 april 2019 maakte De Keersmaecker zijn debuut voor KFCO Beerschot Wilrijk. De middenvelder wist in de play-offwedstrijd tegen KAS Eupen (2-0 zege) meteen een doelpunt mee te pikken. In de Belgische eindronde mocht hij nog een handvol wedstrijden in actie komen, maar de Kielse Ratten slaagden er niet in om promotie af te dwingen. Diezelfde zomer onderging de club een transferformatie door de aloude naam Koninklijke Beerschot VA weer aan te nemen.

De Keersmaecker maakte zijn reguliere competitiedebuut op 2 augustus 2019 in de thuiswedstrijd tegen Sporting Lokeren (1-0 zege). Diep in blessuretijd liet trainer Stijn Vreven hem invallen voor Loris Brogno om daarmee de angel uit het slotoffensief van de opponent te halen. Acht dagen later maakte de jongeling de gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen KSV Roeselare (1-1). Zijn teller liep in het seizoen 2019-2020 op naar elf wedstrijden, waardoor hij een aandeel had in de promotie naar de Jupiler Pro League. In de play-offs klopte men OH Leuven.

Smaakmaker bij FC Eindhoven

De promotie van Koninklijke Beerschot VA betekende slecht nieuws voor De Ketelaere. Waar hij op het tweede niveau al relatief weinig speelde, daar bleef er op het hoogste niveau helemaal geen perspectief over. Om die reden koos de rechtspoot in de zomer van 2020 voor een uitleenperiode bij FC Eindhoven. Op 9 oktober debuteerde de middenvelder in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1). Zijn eerste doelpunt voor de eerstedivisionist maakte hij op 9 november in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht (5-1 zege).

Na 27 wedstrijden (drie doelpunten) stapte De Keersmaecker medio 2021 transfervrij over naar FC Eindhoven. De middenvelder speelde in zijn tweede seizoen voor de club maar liefst 41 officiële wedstrijden (één doelpunt). Zijn team bereikte de play-offs om promotie/degradatie. ADO Den Haag bleek in de halve finale te sterk. Met 31 wedstrijden (één doelpunt) bleef de de Belg in zijn derde seizoen een steunpilaar. Opnieuw bereikten de Eindhovenaren de play-offs, maar in de eerste ronde sneuvelde de ploeg tegen Almere City FC.

Transfer naar Heracles

In de zomer van 2023 maakte De Keersmaecker desondanks de overstap naar de Eredivisie. Op 12 augustus debuteerde hij onder trainer John Lammers in de uitwedstrijd tegen Ajax (4-1 nederlaag) voor Heracles Almelo. Zijn eerste doelpunt voor de Almelose formatie maakte hij op 23 september in de uitwedstrijd tegen FC Volendam (2-2). Gaandeweg het seizoen 2023-2024 steeg zijn aandeel naar 34 gespeelde wedstrijden, waarin de Belg nog een tweede keer doel wist te treffen.

Brian De Keersmaecker (Heracles Almelo)
In het shirt van Heracles Almelo (Pro Shots)

Heracles Almelo beloonde De Keersmaecker in augustus 2024 met een nieuw contract tot medio 2028. Ook kreeg de middenvelder van trainer Erwin van de Looi de aanvoerdersband om zijn arm.

Laatste update: 8 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie