Bryan Limbombe

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Bryan Limbombe

Bryan Limbombe is een Belgische vleugelaanvaller met Congolese roots. In de zomer van 2023 verruilde hij Roda JC Kerkrade voor Heracles Almelo.

  • Limbombe speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De aanvaller voetbalde eerder bij KRC Genk en Roda JC
  • Hij is een voormalig jeugdinternational van België
  • Ook broers Anthony en Maxime Limbombe zijn profvoetballers

Clubcarrière Bryan Limbombe

Bryan Limbombe Ekango werd op 14 mei 2001 geboren in het Belgische Mechelen. Ook zijn broers Anthony en Maxime hebben het tot profvoetballer geschopt. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière in zijn geboortestad af bij KV Mechelen. In 2015 verruilde hij Malinwa voor SV Zulte Waregem, maar twee jaar later vertrok hij ook daar. Bij KRC Genk ondertekende hij als zestienjarig talent zijn eerste profcontract.

Debuut voor KRC Genk

Limbombe maakte op 19 januari 2020 zijn debuut voor KRC Genk, dat in de Jupiler Pro League een 0-3 zege behaalde ten koste van SV Zulte Waregem. In het restant van het seizoen 2019-2020 deed de technische staf nog eens viermaal een beroep op de vleugelaanvaller. Dat hadden meer wedstrijden kunnen worden, maar de coronapandemie gooide roet in het eten. Het voetbalseizoen in België werd daarom voortijdig beëindigd.

Het coronavirus had een flinke impact. Waar Limbombe ten tijde van de uitbraak zijn minuten mocht maken, daar begon hij het seizoen 2020-2021 wederop een forse achterstand. De aanvaller bleef daardoor steken op ‘slechts’ vier wedstrijden in de A-selectie. Anderhalf jaar na zijn debuut besloot hij België achter zich te laten door in te gaan op een aanbod van Roda JC Kerkrade.

Smaakmaker bij Roda JC

Limbombe mocht op 10 september 2021 voor het eerst opdraven namens Roda JC. In de doelpuntloze thuiswedstrijd tegen NAC Breda werd de rechtsbuiten na 61 minuten afgelost door Jeremy Cijntje. Een week later maakte hij de nieuwkomer hoogstpersoonlijk het verschil door tweemaal te scoren tegen TOP Oss (2-0 zege). Met zeven doelpunten en vijf assists in 36 officiële wedstrijden maakte de Belg een goed eerste seizoen door. Een bekroning bleef echter uit, aangezien Excelsior in de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie te sterk bleek.

Bryan Limbombe (Roda JC)
In actie voor Roda JC (Pro Shots)

In het seizoen 2022-2023 maakte Roda JC een zeer povere indruk. De Limburgers eindigden in de middenmoot en grepen daardoor naast een nieuw ticket voor de play-offs. Limbombe wist in zijn tweede seizoen exact dezelfde statistieken te overleggen: zeven doelpunten en vijf assists in 36 gespeelde wedstrijden. Heracles Almelo bood hem medio 2023 alsnog de kans om zijn voetbalgeluk te beproeven in de Eredivisie. Hij ondertekende een vierjarig contract in Almelo.

Transfer naar Heracles

Op 12 augustus 2023 maakte Limbombe zijn debuut in de Eredivisie. Met Heracles Almelo kreeg de rechtsbuiten een 4-1 nederlaag bij Ajax aan zijn broek. Middels zijn eerste doelpunt voor de club had hij een aandeel in de 3-1 overwinning op Excelsior. Met twee doelpunten en twee assists in 32 wedstrijden wist de Belg in het seizoen 2023-2024 nauwelijks zijn stempel te drukken in het Asito Stadion. In één van die wedstrijden kreeg Limbombe een snelle rode kaart tegen koploper PSV, dat daar optimaal van profiteerde (2-0).


Interlandcarrière Bryan Limbombe

Limbombe is een voormalig jeugdinternational van België. De rechtspoot speelde wedstrijden voor de Onder-17, Onder-18 en de Onder-19.

Laatste update: 20 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie