Christian Rasmussen

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Christian Rasmussen

Christian Rasmussen is een Deense aanvaller. Sinds 2019 draagt hij het tenue van Ajax, dat hem in het seizoen 2023-2024 verhuurde aan FC Nordsjaelland.

  • Rasmussen speelt momenteel voor Ajax
  • De spits speelde in het seizoen 2023-2024 voor FC Nordsjaelland
  • Hij is jeugdinternational namens Denemarken

Clubcarrière Christian Rasmussen

Christian Theodor Kjelder Rasmussen werd op 19 januari 2003 geboren in het Deense Kongens Lyngby. De linksbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière af bij FC Nordsjaelland, waar hij verschillende jeugdelftallen doorliep. Op 2019 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax.

Debuut voor Ajax

Op 30 augustus 2020 maakte Rasmussen zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong Ajax mocht de Deen aantreden in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (0-4 nederlaag). Door een hamstringblessure bleef de aanvaller in het seizoen 2020-2021 steken op zestien officiële wedstrijden. Hij moest even wachten op zijn eerste doelpunt als profvoetballer, maar op 19 november 2021 was het dan toch raak in de doelpuntrijke thuiswedstrijd tegen FC Volendam (4-4).

Met zeven doelpunten en vijf assists in 36 officiële wedstrijden liet Rasmussen in het seizoen 2020-2021 een redelijke indruk achter bij Jong Ajax. In het volgende seizoen fungeerde de spits maar tweemaal als aangever, maar zijn doelpuntenproductie steeg naar negen. Als beloning mocht de linkspoot eveneens meermaals opdraven voor de A-selectie van Ajax. Op 8 januari 2023 mocht Rasmussen tegen NEC (1-1) in blessuretijd invallen voor Francisco Conceição.

Rasmussen mocht in 2023 eveneens aantreden in de duels met FC Den Bosch (0-2 zege, KNVB Beker) en RKC Waalwijk (3-1 zege). Het ging om invalbeurten van respectievelijk 21 minuten en één minuut. De aanvaller draaide die zomer ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee, maar kreeg geen speeltijd tijdens de eerste wedstrijden van het seizoen. Op 1 september besloot de Ajax-leiding hem voor een seizoen te verhuren aan zijn oude club FC Nordsjaelland.

Christian Rasmussen (Ajax, 2022)
In het shirt van Ajax (Pro Shots)

Huurling bij Nordsjaelland

Twee dagen na de afronding van de huurdeal maakte Rasmussen zijn debuut voor FC Nordsjaelland, dat een 1-1 gelijkspel overhield aan het bezoek aan Lyngby BK. Zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau maakte de spits op 5 oktober 2023 in de Conference League-wedstrijd tegen PFK Ludogorets Razgrad (7-1 zege). Scoren deed hij eveneens in de wedstrijden tegen Spartak Trnava (0-2 zege) en Fenerbahçe (6-1 zege). De tien punten volstonden echter niet om de groepsfase door te komen.

Met drie doelpunten in zes Conference League-wedstrijden was Rasmussen behoorlijk op schot in Europees clubverband. In het Deense bekertoernooi maakte hij er drie in vijf wedstrijden, maar zowel in de reguliere competitie (zestien wedstrijden) als de kampioensronde (zes wedstrijden) bleef hij doelpuntloos. De Ajax-huurling sloot het seizoen 2023-2024 derhalve af met zes doelpunten in 33 officiële wedstrijden.

Christian Rasmussen (FC Nordsjaelland)
Als speler van FC Nordsjaelland (Pro Shots)

Terugkeer bij Ajax

In de zomer van 2024 mocht Rasmussen opnieuw de voorbereiding met Ajax meedraaien. Trainer Francesco Farioli gunde de Deen op 25 juli zelfs een basisplaats in de voorronde Europa League-wedstrijd tegen FK Vojvodina Novi Sad.


Interlandcarrière Christian Rasmussen

Rasmussen heeft verschillende jeugdelftallen van Denemarken doorlopen. In juni 2023 debuteerde de spits voor de Onder-21 selectie.

Laatste update: 25 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie