Cisse Sandra

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Cisse Sandra

Cisse Sandra is een Belgische middenvelder. In de zomer van 2024 maakte hij op huurbasis de overstap van Club Brugge naar Willem II.

  • Sandra speelt momenteel voor Willem II
  • De middenvelder is gehuurd van Club Brugge
  • De Belg won in eigen land twee landstitels en de supercup
  • Sandra kwam daarnaast uit voor Excelsior
  • Hij is een Belgisch jeugdinternational

Clubcarrière Cisse Sandra

Sandra werd op 16 december 2003 geboren in het Belgische Bellegem. De linkspoot begon zijn voetbalcarrière in het shirt van WS Lauwe, dat hij in 2011 inruilde voor SV Zulte Waregem. Na zes jaar verdiende de middenvelder een overstap naar Club Brugge.

Debuut voor Club Brugge

Op 22 augustus 2020 maakte Sandra zijn doelpunt in het betaald voetbal. Met Club NXT, het tweede team van Club Brugge, verloor de middenvelder met 2-0 op het veld van RWD Molenbeek. Acht dagen later produceerde hij op bezoek bij Lommel SK (2-2) zijn eerste doelpunt als profvoetballer. Daarmee wist hij Othmane Boussaid af te troeven als jongste doelpuntenmaker ooit in de Challenger Pro League. In de loop der jaren steeg zijn aandeel naar zes doelpunten in 24 competitiewedstrijden.

Sandra, die eveneens mocht opdraven in de UEFA Youth League, debuteerde op 27 oktober 2021 in de hoofdmacht van Club Brugge. In het Belgische bekertoernooi boekte zijn team een 3-0 overwinning op KMSK Deinze. Zijn competitiedebuut volgde op 4 december 2021 in de thuiswedstrijd tegen RFC Seraing (3-2 zege) en prompt wist hij een doelpunt te produceren. Drie dagen later mocht hij eveneens minuten maken in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (4-1 nederlaag).

In het seizoen 2021-2022 mocht Sandra in totaal twaalf keer opdraven voor Club Brugge (één doelpunt). De linksbenige middenvelder noteerde in het volgende seizoen bijna vergelijkbare statistieken: dertien gespeelde wedstrijden, één doelpunt). Met de topclub wist hij twee landstitels en één Belgische Supercup binnen te slepen.

Cisse Sandra (Club Brugge)
Als talent bij Club Brugge (Pro Shots)

Uitgeleend aan Excelsior

Op 22 augustus 2023 vertrok Sandra op huurbasis naar Excelsior. Vier dagen later debuteerde de Belg met een 2-2 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard door Noah Naujoks na zeventig minuten af te lossen. Zijn eerste doelpunt in Nederland maakte hij op 4 november van datzelfde jaar tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ. In de 92ste minuut redde de middenvelder daarmee een punt voor de Limburgers (2-2).

Sandra mocht in het jaargang 2023-2024 in totaal 31 keer aantreden voor Excelsior (één doelpunt). Vier wedstrijden werkte hij af in de play-offs om promotie/degradatie. Met ADO Den Haag ondervond men weinig problemen door over twee duels met 9-2 te winnen, maar vervolgens incasseerden de Kralingers een 6-2 nederlaag bij NAC Breda. De daaropvolgende 4-1 zege bleek niet voldoende om degradatie af te wenden. Met die wetenschap keerde Sandra aanvankelijk terug naar België.

Huurling bij Willem II

Waar Excelsior in 2024 degradeerde uit de Eredivisie, daar promoveerde Willem II juist. De Tilburgers wisten Sandra in de zomer te verleiden tot een snelle terugkeer naar Nederland. De gehuurde middenvelder debuteerde op 10 augustus tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord (1-1). Acht dagen later had hij een belangrijk aandeel in de 2-0 overwinning op Go Ahead Eagles middels een assist en versierde strafschop. Sandra maakte zijn eerste treffer als Willem II’er op 31 augustus thuis tegen Sparta Rotterdam (1-2 nederlaag).


Interlandcarrière Cisse Sandra

Sandra is een Belgisch jeugdinternational. Op 26 maart 2024 debuteerde hij met de Onder-21 in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Spanje (1-0 nederlaag).

Laatste update: 5 september 2024

Meer nieuws over Cisse Sandra

10:48
48+
Excelsior haalt Champions League-ervaring in huis
20:33
646+
Van Bommel pakt titel op bizarre wijze
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie