Dailon Livramento

Leeftijd: 23

Het laatste nieuws over Dailon Livramento

Dailon Livramento is een Kaapverdische aanvaller van Nederlandse komaf. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van MVV Maastricht naar Hellas Verona.

  • Livramento speelt momenteel voor Hellas Verona
  • De aanvaller voetbalde in Nederland voor Roda JC en MVV Maastricht
  • Hij was actief in de jeugd van Excelsior en NAC Breda
  • Livramento debuteerde in 2024 als international van Kaapverdië

Clubcarrière Dailon Livramento

Dailon Rocha Livramento do Rosario werd op 4 mei 2001 geboren in Rotterdam. In zijn geboorteplaats speelde de rechtspoot voor Excelsior, waarna hij voor achtereenvolgens RV&AV Sparta Rotterdam (amateurtak) en Excelsior Maassluis voetbalde. In 2019 verliet de aanvaller laatstgenoemde club om aan de slag te gaan bij NAC Breda.

Debuut voor Roda JC

In 2021 maakte Livramento de overstap van NAC Breda naar Roda JC Kerkrade. Bij de Limburgers stroomde de spits zich aan bij de de Onder-21, maar nog datzelfde jaar debuteerde hij in de hoofdmacht. Op 26 oktober mocht hij aantreden in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch (2-1 zege) en prompt werd zijn eerste doelpunt als profvoetballer een feit. Een kleine twee maanden later werd de club uitgeschakeld tegen Go Ahead Eagles (2-0).

Livramento speelde in de fatale bekerwedstrijd zijn tweede doelpunt voor de A-selectie van Roda JC. Zijn competitiedebuut maakte hij op 7 februari 2022 in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam (1-1). In de 87ste minuut maakte de aanvaller zijn opwachting in de Keuken Kampioen Divisie. Namens De Koempels bleef zijn aandeel steken op drie wedstrijden.

Succesvol met MVV

In de zomer van 2022 maakte Livramento de overstap naar MVV Maastricht. Voor de provinciegenoot van Roda JC debuteerde de spits op 8 augustus in de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Jong AZ. Elf dagen later maakte hij tegen ADO Den Haag (3-1 zege) zijn eerste doelpunt voor diens nieuwe club. In de loop van het seizoen 2022-2023 liep zijn aandeel op naar vijf doelpunten in dertig officiële wedstrijden. Livramento fungeerde hoofdzakelijk als invaller.

Dailon Livramento (MVV Maastricht)
Lachend als speler van MVV Maastricht (Pro Shots)

Gedurende het seizoen 2023-2024 groeide Livramento uit tot een vaste waarde bij MVV Maastricht. Vanaf december 2023 raakte de aanvaller op stoom door zes keer te scoren in zes competitieduels. Zijn teller liep dat seizoen op naar zestien doelpunten in 36 wedstrijden. Alleen Henk Veerman (ADO Den Haag), Martijn Kaars (Helmond Sport), Milan Smit (SC Cambuur) en Romano Postema (FC Groningen) wisten vaker te scoren.

Transfer naar Hellas Verona

Livramento speelde zich in 2024 in de kijker bij verschillende clubs. Het gepromoveerde FC Groningen toonde concrete interesse, maar wilde niet voldoen aan de vraagprijs van MVV Maastricht. Hellas Verona besloot wel te voldoen aan de Limburgse voorwaarden. Op de dag van de bekendmaking (24 juli) wist de aanvaller meteen te scoren in het oefenduel met stadgenoot Virtus Verona (5-1 zege). Zijn officiële debuut maakte de nieuwkomer op 10 augustus in de met 1-2 verloren Coppa Italia-wedstrijd tegen Cesena.

Op 18 augustus mocht Livramento voor het eerst aantreden in de Serie A. Thuis tegen Napoli (3-0 zege) wist de aanvaller meteen doel te treffen.


Interlandcarrière Dailon Livramento

Op 21 maart 2024 maakte Livramento zijn debuut als international van Kaapverdië. In de oefeninterland tegen Guyana (1-0 nederlaag) mocht de aanvaller meteen negentig minuten aantreden.

Laatste update: 18 augustus 2024

Meer nieuws over Dailon Livramento

21:56
47+
Wereldgoal Henk Veerman nekt Cambuur
21:58
123+
Roda JC wint KKD-topper in Tilburg
22:00
77+
Cambuur boekt welkome zege in Breda
21:57
47+
Doelpuntrijke zeges ADO, Willem II en Cambuur
22:21
76+
‘Makkie’ voor NAC tegen MVV, ondanks rode kaart
19:58
98+
Nieuwe dreun voor Kuijt, eerste zege Willem II
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie