Daniel Karlsbakk

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Daniel Karlsbakk

Daniel Karlsbakk is een Noorse centrumspits. In januari 2023 maakte hij de overstap van Viking FK naar sc Heerenveen.

  • Karlsbakk speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De spits kwam eerder uit voor Bryne FK en Viking FK
  • Hij is jeugdinternational voor Noorwegen

Clubcarrière Daniel Karlsbakk

Daniel Seland Karlsbakk werd op 7 april 2003 geboren in het Noorse Kristiansand. Hij is de zoon van Eivind Karlsbakk, die als spits een bescheiden carrière doormaakte in eigen land. De rechtspoot startte zelf een loopbaan bij Bryne FK en doorliep daar het volledige traject.

Debuut voor Bryne FK

Op zestienjarige leeftijd maakte Karlsbakk zijn debuut in de hoofdmacht van Bryne FK. In de thuiswedstrijd tegen Egersunds IK (1-1) op 26 oktober 2019 mocht de aanvaller tien minuten voor tijd invallen. Met zijn team mocht hij in het kalenderjaar 2020 in totaal achttien keer opdraven, met twee doelpunten als rendement. Karlsbakk maakte zijn eerste treffer als profvoetballer op 18 juli 2020 in de thuiswedstrijd tegen Flekkerøy IF (3-1 zeg) en scoorde in de nacompetitie nogmaals tegen Arendal Fotball (3-3).

In 2021 behoorde Karlsbakk eveneens tot de selectie van Bryne FK. Met drie doelpunten in elf wedstrijden bleek de aanvaller waardevol voor de club, waar hij aan het einde van het kalenderjaar uit zijn contract liep. De rechtspoot verzilverde zijn status met een driejarig contract bij Viking FK.

Eén jaar bij Viking FK

Karlsbakk debuteerde op 21 april 2022 voor Viking FK, dat in de halve finale van het Noorse bekertoernooi met 2-1 verloor van FK Bodø/Glimt. Zijn debuut in de Eliteserien, de hoogste divisie van het land, maakte de spits op 12 mei tijdens het doelpuntloze onderonsje met Strømsgodset IF. In het shirt van De Mørkeblå produceerde hij twee doelpunten in dertig wedstrijden. Zowel tegen FK Hausgesund als FK Bodø/Glimt pikte Karlsbakk een treffer mee, maar beide duels gingen verloren (respectievelijk 4-2 en 5-4).

Met Viking FK ondernam Karlsbakk een poging om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. Zijn team wist zoewel Sparta Praag als Sligo Rovers uit te schakelen, maar de play-offronde tegen FCSB bleek ondanks een 1-2 zege in Roemenië een brug te ver. De returnwedstrijd in eigen stadion resulteerde in een 1-3 nederlaag.

Daniel Karlsbakk (sc Heerenveen)
In het shirt van sc Heerenveen (Pro Shots)

Transfer naar Heerenveen

In januari 2023 zag sc Heerenveen met Amin Sarr een belangrijke aanvaller vertrekken. Met de vrijgespeelde miljoenen besloot de Friese club onder meer Karlsbakk aan de selectie toe te voegen. De Noor debuteerde op 7 februari 2023 in de slotfase van het bekerduel met NAC Breda (1-2 zege). Vijf dagen later maakte hij tegen Feyenoord (1-2 nederlaag) zijn eerste Eredivisie-minuten. Karlsbakk fungeerde in zijn eerste halfjaar als beoogd supersub, maar scoorde niet in zijn eerste veertien wedstrijden.

Op 20 augustus 2023 maakte Karlsbakk zijn eerste officiële doelpunt voor sc Heerenveen. Vlak voor tijd bepaalde de spits de eindstand tegen FC Utrecht op 0-2. Ruim twee maanden later scoorde hij opnieuw in de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo (5-1 zege). In het seizoen 2023-2024 bleef zijn aandeel beperkt tot twee doelpunten in zeventien wedstrijden. Pelle van Amersfoort en Ion Nicolaescu kregen veelal de voorkeur boven de Noor.


Interlandcarrière Daniel Karlsbakk

Karlsbakk heeft verschillende jeugdelftallen van Noorwegen doorlopen. In september 2022 debuteerde de spits voor de Onder-21.

Laatste update: 19 juli 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie