Dean James

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Dean James

Dean James is een Nederlandse linksback. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van FC Volendam naar Go Ahead Eagles.

  • James speelt momenteel voor Go Ahead Eagles
  • De linksback won in 2024 de play-offs om Europees voetbal
  • Hij kwam eerder uit voor Ajax (jeugd) en FC Volendam

Clubcarrière Dean James

Dean Ruben James werd op 30 april 2000 ter wereld gebracht in Leiden. De linksbenige verdediger begon zijn voetbalcarrière in het shirt van amateurclub RKSV DoCos. In 2008 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, maar in 2014 nam hij afscheid van de Amsterdamse club. James koos nadien voor FC Volendam als nieuwe club, waar hij onder meer ervaring opdeed in de Derde Divisie (met Jong FC Volendam).

Promotie met FC Volendam

Op 23 oktober 2020 maakte James zijn debuut in het betaald voetbal. Met FC Volendam mocht hij na 75 minuten invallen tegen FC Dordrecht en prompt bepaalde de linksback in de 88ste minuut de eindstand op 7-1. Een droomdebuut voor de geboren Leidenaar, die in het seizoen 2020-2021 in totaal negentien keer mocht opdraven (twee doelpunten). De promotiedroom sneuvelde dat jaar door toedoen van NAC Breda in de play-offs.

FC Volendam promoveerde in het seizoen 2021-2022 alsnog als runner-up van de Keuken Kampioen Divisie. James speelde dat jaar 27 officiële wedstrijden. Op 28 augustus 2022 maakte de linkspoot zijn Eredivisie-debuut tijdens de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Twente. Trainer Wim Jonk deed echter nauwelijks nog een beroep op hem, waardoor de teller bleef steken op negen officiële wedstrijden. Het Andere Oranje besloot hem nadien uit te zwaaien.

Transfer naar Go Ahead Eagles

In de zomer van 2023 vond James in Go Ahead Eagles een nieuwe club. Beide partijen kwamen een driejarig contract overeen. Op 22 september debuteerde de vleugelverdediger in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (3-0 zege). Het betrof een korte invalbeurt, waarna trainer René Hake hem nog viermaal liet opdraven in de Eredivisie. Opvallend genoeg mocht hij in beide play-offwedstrijden om Europees voetbal eveneens opdraven. De Deventenaren zorgden voor een stunt door FC Utrecht het ticket voor de voorronde Conference League af te nemen.

Dean James (Go Ahead Eagles)
In het shirt van Go Ahead Eagles (Pro Shots)

Het vertrek van Bas Kuipers naar FC Twente zorgde voor nieuw perspectief voor James. In de voorrondeduels met SK Brann Bergen (0-0 thuis, 2-1 uit) stond hij telkens in de basis.

Laatste update: 8 augustus 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie