Denilho Cleonise

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Denilho Cleonise

Denilho Cleonise is een Nederlandse vleugelaanvaller met Surinaamse roots. In de zomer van 2023 verruilde hij FC Twente voor RKC Waalwijk.

  • Cleonise speelt momenteel voor RKC Waalwijk
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Genoa en FC Twente
  • Hij speelde daarnaast in de jeugd van Ajax en AZ

Clubcarrière Denilho Cleonise

Denilson Edilson ‘Denilho’ Cleonise kwam op 8 december 2001 ter wereld in Amsterdam. De linkspoot trapte zijn voetbalcarrière af bij de lokale amateurvereniging AVV Zeeburgia, waar hij de aandacht van Ajax op zich vestigde. In de jeugdopleiding werd hij niet goed genoeg bevonden, maar via opnieuw Zeeburgia, AZ en hulp van de Wooter Academy wist hij een nieuwe kans af te dwingen bij Ajax.

Cleonise maakte bij Ajax kans op promotie naar de Onder-19. Op dat moment stonden ook buitenlandse clubs in de rij om het talent op te halen, waarbij het verhaal van Genoa hem overtuigde. De Italiaanse club voegde hem toe aan het hoogste jeugdelftal (Primavera). Na een vliegende start bij de formatie uit Genua wekte hij naar verluidt zelfs interesse van voetbalgrootmacht AC Milan.

Debuut voor Genoa

Genoa liet Cleonise op 9 november 2019 debuteren in het betaald voetbal. In de uitwedstrijd tegen Napoli (0-0) mocht de Amsterdammer na tachtig minuten invallen voor Goran Pandev. Trainer Thiago Motta liet hem in de volgende weken eveneens invallen tijdens de Serie A-wedstrijden tegen SPAL (1-1), Sampdoria (0-1 nederlaag) en Internazionale (4-0 nederlaag). Daarnaast kreeg de flankspeler speeltijd in de Coppa Italia-wedstrijd tegen Ascoli, dat met 3-2 opzij werd gezet.

Na december 2019 verdween Cleonise weer uit beeld bij Genoa. De aanvaller moest zich opnieuw tevreden stellen met wedstrijden in de Primavera, waardoor hij in de zomer van 2021 transfervrij afzwaaide. In de zoektocht naar een nieuwe werkgever besloot hij in te stemmen met een proefperiode bij FC Twente. Dit resulteerde op 18 augustus van datzelfde jaar in een tweejarig contract met tweejarige optie.

Twee seizoenen FC Twente

Cleonise mocht op 22 augustus 2021 uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1) debuteren voor FC Twente. Tegen zijn oude club viel de buitenspeler na 65 minuten in voor Luka Ilic. Trainer Ron Jans deed vanaf dat moment vaker een beroep op de linkspoot, die in het seizoen 2021-2022 in totaal twintig keer mocht opdraven voor de Tukkers. Met één schamele assist bleef zijn rendement wel achterwege.

Op 31 augustus 2022 brak Cleonise de ban. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior (4-0 zege) maakte de aanvaller al in de openingsminuut zijn eerste treffer in het betaald voetbal. Het had de aftrap van een veelbelovende periode moeten worden, maar niets bleek minder waar. Jans deed steeds minder vaak een beroep op zijn diensten en daardoor bleef de teller in zijn tweede contractjaar steken op dertien wedstrijden. FC Twente maakte geen gebruik van de optie in zijn verbintenis.

Denilho Cleonise (RKC Waalwijk)
In het shirt van RKC Waalwijk (Pro Shots)

Transfervrij naar RKC

Cleonise koos in de zomer van 2023 voor een tweejarig contract bij RKC Waalwijk, dat ook een eenjarige optie liet opnemen. Op 12 augustus van dat jaar mocht de aanvaller debuteren in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (3-1 nederlaag). In Brabantse dienst hoefde de geboren Amsterdammer minder lang te wachten op zijn eerste treffer. Op 4 november 2023 wist hij de score te openen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Dat bleek niet voldoende voor een stunt: 1-2.

In het seizoen 2023-2024 speelde Cleonise 34 van de 35 officiële wedstrijden namens RKC Waalwijk. De vleugelaanvaller produceerde naast zijn ene doelpunt ook een vijftal assists.

Laatste update: 11 oktober 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie