Dies Janse is een Nederlandse centrale verdediger. In 2020 verruilde hij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam voor Ajax.

• De verdediger debuteerde in 2023 voor Jong Ajax
  • Hij speelde twee jaar in de jeugd van Sparta Rotterdam
  • Janse is jeugdinternational namens Nederland

Clubcarrière Dies Janse

Janse werd op 17 januari 2006 geboren in Goes. De Zeelander is de broer van Rijk Janse, die als doelman een carrière in het betaald voetbal hoopt op te bouwen. Zijn eigen voetbalcarrière ging van start bij amateurclub VV Kloetinge, dat hij in 2017 inruilde voor JVOZ. De linksbenige verdediger vertrok in 2018 naar Sparta Rotterdam om twee jaar later over te stappen naar Ajax.

Debuut voor Jong Ajax

In Amsterdam doorliep Janse de hoogste jeugdelftallen. Op 25 augustus 2023 debuteerde de verdediger in Jong Ajax, dat een 4-2 nederlaag incasseerde bij SC Cambuur. Trainer Dave Vos liet hem in Leeuwarden na 82 minuten invallen voor Rida Chahid. Zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte hij op 15 december in de uitwedstrijd tegen Jong PSV (2-2). In het seizoen 2023-2024 mocht Janse in totaliteit twaalf keer opdraven in de Keuken Kampioen Divisie.

Dies Janse (Ajax)
In het shirt van Ajax (Pro Shots)

Janse mocht in de zomer van 2024 de voorbereiding meedraaien met Ajax 1. De clubleiding bekroonde hem op 23 juli van dat jaar bovendien met een gloednieuw contract tot medio 2028 (plus optiejaar). Op 11 augustus maakte de verdediger zijn officiële debuut in de Eredivisie-wedstrijd tegen sc Heerenveen (1-0 zege). Trainer Francesco Farioli gunde hem meteen de volle negentig minuten speeltijd.

Interlandcarrière Dies Janse

Janse is jeugdinternational namens Nederland. De verdediger speelde maar één wedstrijd voor de Onder 16-lichting, maar werd een vaste waarde namens de Onder 17 (elf wedstrijden, één doelpunt). In oktober 2023 mocht hij debuteren voor de Onder 18.

Laatste update: 11 augustus 2024